Arbeidet er ferdig og broen god som ny - Endelig!

Lokalbefolkningen, pressen, og ikke minst arbeiderne som har utført oppussingsarbeidet, trosset kulden for å overvære åpningen av «Nye» Fredrikstad broen.

Prosjektleder Tore Veum fra Vegvesenet kunne stolt vise frem den nyoppussede Fredrikstad broen til publikum og presse.

Takk!

- Jeg vil rette en stor takk til arbeiderne og Consolvo som har gjort en glimrende jobb over de siste 2,5 årene, sa Veum før han overlot mikrofonen til ordfører Jon-Ivar Nygård.

Fremste landemerke

- Helt siden åpningen har Fredrikstad brua vært byens fremste landemerke, og den er en viktig del av byens identitet, sa ordføreren i åpningstalen, og la til:

- Brua er et flott signalbygg, og det at den ble fredet av riksantikvaren i 2008 sier mye. Nå som arbeidet er ferdigstilt kan byens innbyggere endelig bruke brua til fulle igjen.

Åpning anno 2018

Under åpningen i 1957 var det kronprins Olav -akkompagnert av orkester og hornmusikk- som hadde æren av å klippe snoren til den 824 meter lange konstruksjonen.

Under «reåpningen» var saks og snor byttet ut med pad og lys. Ved hjelp av et trykk på touch-skjermen på kontrollpanelet til Vegvesenet, tente ordføreren effektbelysningen på brokonstruksjonen.