Nyheter

– Åpne for alt unntatt dagligvare

Lokalene som har huset Coop Extra på Torp, er nå lagt ut for salg til snaut åtte millioner kroner. – Flere har allerede vist interesse, melder megleren.

Før jul ble det klart at Coops dagligvarebutikk langs fylkesvei 111 skal flytte over hovedveien, til lokalene Bunnpris tidligere holdt til i.

Det er Coop Eiendom Norge selv som eier de nåværende lokalene på Torp, men de siste månedene har de jobbet med å få bygget og tomta ut for salg, noe de nå har gjort.

– Eiendommen har ligget ute i en knapp uke nå, og vi har allerede hatt to visninger. Det har vært bra respons så langt, melder megler Tom Thorvaldsen fra Eiendomsmegler 1 Østfold Akershus Næring, som har fått salgsoppdraget.

Les også: Ønsker nytt liv her (+)

Ønsker ikke direkte konkurrent

Næringseiendommen med et bruksareal på snaut 1.000 kvadratmeter, og et tomteareal på drøyt fem mål, har en prisantydning på 7,9 millioner kroner.

Foruten selve butikklokalet inneholder bygget også kontorer, garderobe, kjøkken, lager og en kjeller med flere disponible rom – og det er godt med parkeringsmuligheter på utsiden.

På grunn av konkurransesituasjonen, er det lagt inn en klausul om at ny eier ikke skal kunne drive med dagligvarehandel i noen form, men ellers er det ingen begrensninger hva gjelder næringsvirksomhet.

– Jeg tror ikke klausulen vil utgjøre den store utfordringen med tanke på et salg, for det er nok av andre typer virksomheter som kan ha bruk for disse lokalene, mener Thorvaldsen.

Han legger til at et ønske om å utvikle boligprosjekter på tomta, eventuelt krever en omregulering.

– Vil ta tid

Thorvaldsen trekker fram beliggenheten langs fylkesveien som en av flere attraktive kvaliteter ved eiendommen.

– Det er en stor årlig trafikk forbi her, og det ligger også en liten næringsklynge rett i nærheten, utdyper megleren.

Men til tross for at flere allerede har meldt sin interesse, tror han det vil ta noe tid før et salg er i boks.

– Nå får vi først se hva de nærmeste dagene bringer, men vi kommer nok ikke helt i mål med det første. Det er mange faktorer som gjør at det gjerne tar litt lenger tid å omsette en næringseiendom enn en bolig, forklarer Thorvaldsen.

Nyåpning

Parallelt med salgsprosessen, har Coop jobbet med å få Extra-butikken på plass i de nye lokalene sine et steinkast unna.

I februar fikk Demokraten opplyst at nyåpningen skulle finne sted torsdag 21. mars, og det målet har de klart å holde.

– Her har alt gått etter datoplanen, så vi er klare for åpning førstkommende torsdag kl. 10, opplyser viseadministrerende direktør i Coop Øst, Bjørn Tore Skaug.

Større plass

Samtidig hadde de tidligere butikklokalene sin siste åpningsdag på lørdag, slik at det blir tre virkedager uten dagligvarehandel i nærmiljøet for torpingene.

– Det var litt utfordringer knyttet til noe datagreier i forbindelse med flytting, og derfor fikk vi ikke til kontinuerlig drift, forteller Skaug.

Flyttingen innebærer at butikken blir dobbelt så stor, og at kundene får handle i mer moderne lokaler. Nettopp disse to faktorene var mye av grunnen til at Coop så over fylkesveien etter et nytt tilholdssted.

– Nå er alt helt nytt, og mye større enn tidligere, så dette tror jeg blir helt fantastisk, melder en smilende Skaug.

Mer fra Dagsavisen