Halden

Anmeldt for trusler mot ekskona han tidligere er dømt for drapsforsøk mot

Mannen nekter straffskyld og mener politiet allerede har stemplet ham som kriminell på grunn av den første saken.

Mannen fra Østfold ble dømt for drapsforsøk mot kvinnen i 2009. Nå er han nok en gang i politiets søkelys.

Han er anmeldt for brudd på straffeloven §282, som går på mishandling i nære relasjoner. Det inkluderer også trusler, som ifølge Jan Magne Birkeland, mannens forsvarer, er tilfellet i denne saken.

Han forteller at det dreier seg om én angivelig trussel mot kvinnen, som skal ha skjedd i person. Hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

– Han mener han ikke har fremsatt noen trusler, og regner med at etterforskningen vil vise at han snakker sant, sier advokaten.

Han legger til at det tidligere drapsforsøket ikke har noen sammenheng med nåværende sak, med unntak av at det dreier seg om de samme personene.

– Min klient mener det har skjedd noe som har gjort at hun fremsetter disse anklagene, som han ser på som falske, sier han.

– Svært alvorlig sak

Mannen er for tida varetektsfengslet, mens etterforskningen pågår. Halden tingrett mener det foreligger en fare for gjentakelse dersom han slippes ut nå. De har valgt å holde han fengslet fram til tidligst 24. oktober.

Kjennelsen ble anket til Borgarting lagmannsrett, men de forkastet anken. De tilføyde at forbrytelsen siktede nå med skjellig grunn mistenkes for er «svært alvorlig».

– Selv om drapsforsøket nå ligger noen år tilbake, må det tas i betraktning at domfellelsen ikke har hindret siktede i å begå en ny alvorlig integritetskrenkelse mot fornærmede, påpekte de tre lagdommerne.

I fengslingsmøtet i Halden tingrett forklarte den siktede mannen seg at han føler seg stemplet som en kriminell av politiet, på grunn av den tidligere hendelsen med fornærmede.

Mer fra Dagsavisen