Kultur

– Alle må få lov til å være venner, uansett kultur, klær eller hudfarge

Fredag var 325 000 elever over hele landet deltagere på ”BlimE!”-dansen i regi av NRK Super. Rød Barneskole på Kråkerøy deltok i prosjektet, og det var det god stemning og synkrone dansetrinn blant elevene fra første- til syvende trinn.

- Det handler om at alle skal bli med og skal være venner, forteller Shagith Jegaranjan (12) og får støtte av kameraten Sondre Helgesen (12).

De to tolvåringene har øvd på dansen de siste tre dagene og finspikket teknikken like før det braket løs i skolegården.

- Jeg har hørt at vi kan sette verdensrekord. Det hadde vært sykt gøy, forteller Helgesen som skuffet måtte konstatere at undertegnede verken hadde dronekameraer eller kom fra NRK slik ryktene i skolegården tilsa.

Barnehager

”BlimE!”-kampanjen arrangeres i barnehager og på barneskoler over hele landet med stort fokus på inkludering av alle. Det var unison enighet blant de to kameratene om at det er viktig at alle får bli med.

- Ingen skal stå utenfor fellesskapet. Alle må få lov til å være venner, uansett kultur, klær eller hudfarge. Vi prøver alltid å la alle være med, forteller Shagith entusiastisk.

Elevrådslederne

Før den store dansen holdt elevrådslederne tale for alle elevene ved skolen. Viktigheten av å si hei, være en venn og inkludering, var elementer som ble trukket frem som særlig viktige av de to syvendeklassingene. Pia Martine Gudesen og Johanne Eriksen Spæren var ansvarlige for opplegget ved Rød Barneskole og håper å gjenta bedriften allerede neste år.

- Det er første gang vi arrangerer det, men det var jo en stor suksess. Gjennom flere aktiviteter, som blant annet et kunstprosjekt, prøver vi å spleise elevene med hverandre – på tvers av trinnene. På den måten blir en mer kjent og de eldre elevene får kjenne på det å ta ansvar for de yngre.

- Dessuten må alle lage egne ”venneark” der de stiller hverandre spørsmål og på den måten blir bedre kjent. Responsen har vært god, så dette blir forhåpentligvis en tradisjon vi kan ha i flere år, avslutter Gudesen.

Mer fra Dagsavisen