Halden

Åge Sten Nilsen hyller Tons of Rock-festivalen

Tons of Rock i Halden har befestet sin posisjon som en av gigantene blant landets rockefestivaler, mener puddelrocker Åge Sten Nilsen, som slår fast: - Bare været kan bli bedre.

Bilde 1 av 7

- Da til og med jeg valgte å stå over onsdagens Ozzy-konsert, sier det seg selv at været ikke var spesielt innbydende, sier tidligere Wig Wam-vokalist og stolt østfolding, Åge Sten Nilsen til Dagsavisen.

Les også: Hvilket album er Ozzy Osbournes beste? Og verste?

Været kan ikke arrangøren av Tons of Rock gjøre stort med. Men resten har de god kontroll på, synes Nilsen - så god kontroll at han bare har lovord å komme med om festivalen han selv spilte på med sitt nåværende band, Ammunition, i 2016.

Årets festival

- Jeg syntes det var kjempefint å spille der, med bra logistikk og hyggelige folk. Ikke minst er det en kanonopplevelse for publikum, med kulissene på Fredriksten festning og utsikten til scenen. Det er jævlig fett. Og utrolig morsomt at vi har fått en så stor rockefestival her nede i Østfold. Jeg er imponert over hva de har fått til, sier Nilsen (bildet).

GIR ROS: Åge Sten Nilsen.

Tons of Rock spilles denne uka på femte året, og i mars kunne den slå seg på brystet over utmerkelsen "Årets festival" i Norge da den danket ut blant andre Øyafestivalen og Malakoff Rockefestival. Det er ingen hvilken som helst pris å motta, for det er landets konsertarrangører selv som har stemt fram vinneren.

– Dette er et gigantisk klapp på skuldra for Tons of Rock. Nå har vi gått enda et hakk høyere opp på skalaen og blitt en av Norges desidert viktigste festivaler, uttalte festivalsjef Svein Bjørge den gang.

Fornøyd publikummer

Mens det engelske kvinnebandet Girlschool rocket scenen på Fredriksten i regnværet onsdag, sto den rutinerte rockefestivalgjengeren Tor Eivind Olsen (45, bildet) fra Halden og sa seg hjertens enig i kvalitetsstempelet på Tons of Rock.

TILHENGER: Tor Eivind Olsen (45) fra Halden har vært på Tons of Rock vært år. Han mener den er blitt Norges viktigste rockefestival.

- Festivalen er blitt den viktigste innen rock de siste tre årene, etter min mening, sier Olsen, som i motsetning til Åge Sten Nilsen ikke lot seg stoppe av litt regn.

- Det regner alltid minst én dag på Tons. Men det er god stemning likevel, som alle de fire årene før, smiler publikummeren med hatt.

- Må ikke bli for «mørke»

Åge Sten Nilsen mener festivalledelsen har vært flinke til å skaffe de gode trekkplastrene til festningen. Ingen ringere enn Black Sabbath-legenden og ikonet Ozzy Osbourne har for eksempel etter årets festival spilt i Halden to ganger.

Les også: Trollmannen fra Ozz - fra flaggermusbiter til realitystjerne (Dagsavisen pluss)

- Jeg håper bare ikke at de etter hvert blir for «mørke» i sjanger, men at de fortsetter å omfavne hele spekteret innen rock. Det har de klart bra så langt, og slik kan de fortsette å vokse, tror Nilsen, som legger til:

- Jeg har bare godt å si. Det er vel egentlig bare været som kan bli bedre, humrer han.

Mer fra Dagsavisen