Nyheter

Bussjåfør døde i kollisjon i Fredrikstad

En bussjåfør i 50-årene omkom da to rutebusser frontkolliderte på Fredrikstadbrua onsdag formiddag. Den andre bussjåføren betegnes som alvorlig skadd.

Innsatsleder Arve Hermansen i Øst politidistrikt sier til NRK at de pårørende er varslet, og at den omkomne er en mannlig bussjåfør i 50-årene som har lokal tilknytning. Også sjåføren av den andre bussen er en mann i 50-årene, opplyser politiet til TV 2.

Kollisjonen skjedde litt før klokka 9.30 onsdag formiddag. Den ene bybussen var tom for passasjerer, mens det var to passasjerer i den andre. Begge de to passasjerene pådro seg mindre skader.

– Det var totalt fire personer på bussene. En er alvorlig skadd og fraktet til sykehus med helikopter. En er bekreftet omkommet. Politiet har rutinemessig iverksatt etterforskning, skrev Øst politidistrikt på Twitter en liten stund etter hendelsen.

Politiet konstaterte raskt at det var store skader på begge de to bussene.

– Det har vært en møteulykke mellom to busser. De har krasjet i starten av Fredrikstadbrua. Det er store skader på de involverte bussene. Så langt vi har oversikt nå, er det totalt fire involverte personer. I den ene bussen er det to passasjerer. Den andre bussen er tom. Vi har nylig fått bekreftet at dessverre er en person omkommet, i tillegg er en person alvorlig skadd, fortalte innsatsleder Arve Hermansen til Fredriksstad Blad.

Frigjort

Hermansen sier det foreløpig er altfor tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

– Bussene har frontkollidert og står i ett av feltene. Hendelsesforløpet har vi ikke oversikt over, sier han.

Personen som er alvorlig skadd, satt fastklemt etter ulykken. Det ble gitt livreddende førstehjelp før mannen ble sendt med redningshelikopter til Ullevål sykehus i Oslo.

Litt før klokken 10.30 hadde både redningshelikopteret og ambulansene forlatt ulykkesstedet.

Havarikommisjonen til stedet

Hermansen forteller at politiet er i full gang med sine undersøkelser.

– Vi er godt i gang på stedet. Vi har startet vitneavhør, teknikere er på vei, i tillegg til Statens vegvesens havarikommisjon. Så det vil være omfattende undersøkelser her i lang tid framover og et stykke fram i tid før vi kan si noe om årsaken, sier han.

Politiet snakket tidlig med vitner som kom til ulykkesstedet etter kort tid, men de har ikke kommet i kontakt med noen som har sett hva som skjedde da de to bussene braste inn i hverandre. Det er hellet ikke klart hvor høy fart de to bussene hadde.

Det er ikke tegn på at veibanen har vært glatt på ulykkesstedet, ifølge innsatslederen.

Stengt og omkjøring

Undersøkelsene og opprydningsarbeidet førte til at Fredrikstadbrua ble stengt. Dermed må bilister belage seg på omkjøring på E6 over Glomma via Sandesundsbrua i Sarpsborg.

Veien vil være stengt i flere timer, opplyser politiet.
Nyeste fra Dagsavisen.no: