Nyheter

Brann i leilighetskompleks – beboere evakuert til Borge ungdomsskole

To leiligheter regnes som ubeboelige etter at det mandag formiddag brøt ut brann i et større boligbygg i Begbyveien. Ingen personer skal ha kommet til skade.

Rundt klokka 11 mandag rykket alle nødetater ut etter melding om brann i et leilighetskompleks i Begbyveien i Fredrikstad

– Da vi kom fram viste det seg at det brant godt. Brannvesenet iverksatte søk i hele boligkomplekset samtidig som de startet slukkingsarbeidet. Sju personer ble evakuert, eller evakuerte seg selv, opplyser politiets innsatsleder Stig Øvergård til Dagsavisen Demokraten.

Litt etter klokka 12 kunne Øst 110-sentral melde på Twitter at brannvesenet har kontroll på stedet, og at de nå er over i etterslukkingsfasen.

Fra brann i et leilighetskompleks i Begbyveien i Fredrikstad 14. november 2022.

Ifølge operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt består boligbygget av fem eller seks leiligheter som huser til sammen rundt 20 beboere, og to av disse leilighetene skal ha fått store skader i brannen.

– En person fikk oksygentilførsel av brannvesenet på stedet, men utover dette har vi ikke fått noen opplysninger som tilsier at personer har kommet til skade. Noen av beboerne er evakuert til Borge ungdomsskole sier Lorentzen.

Innsatsleder Stig Øvergård i Øst politidistrikt. Bildet er tatt i forbindelse med brann i et leilighetskompleks i Begbyveien i Fredrikstad 14. november 2022.

Innsatsleder Stig Øvergård bekrefter at den ene av leilighetene er totalskadd av brann, mens leiligheten over har fått store røykskader.

– Begge disse er nå ubeboelige. Der det brant var det ingen i leiligheten, de var borte. De kom til stedet rett etterpå, er avhørt og har venner de kan bo hos. De har også fått et tilbud fra kommunen, uttaler innsatslederen.

– Hva vet man om årsaken til brannen?

– Det er for tidlig å si noe om. Nå har vi fått etterforskerne på plass, og de vil gjennomføre noen avhør utover de vi har gjort i innledningsfasen, så får vi se etter hvert hva det blir til, sier Øvergård.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: