Nyheter

Venter 18 skuter til Fredrikstad: – Du kan være med på å forandre byen

The Tall Ships Races går av stabelen for fjerde gang i 2023. Nå starter frivilligjakta som skal sørge for en vellykket skutefest, når 722 meter med skuter inntar byen.

Knut R. Hansen har siden 2021 vært prosjektleder for The Tall Ships Races. Han er svært fornøyd med antall påmeldte skuter.

Det skriver Fredrikstad kommune på sine nettsider.

– Vi er i rute med planleggingen, og er veldig fornøyde med at det allerede er mange skuter som er påmeldt, sier Knut R. Hansen, prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad.

Både Statsraad Lehmkuhl og Christian Radich er bekreftet, og sammen med polske Dag Mlodedziezy, er disse blant de største og flotteste, mener Hansen.

– Nå gleder vi oss til å se mange majestetiske skuter fylle elva igjen, sier han.

Trenger frivillige

Skutene er altså på plass. Det siste året har styret også jobber med å hanke inn unge seilere, ved blant annet å tilby en forsmak på seileropplevelsene nå i sommer.

Nå starter jakta på de frivillige som kan bidra under skutefesten, som avholdes for fjerde gang i Fredrikstad.

– Det er et flott arrangement, jeg kan ikke bruke nok superlativer.

Det sier Helge Hammeren, som har ansvar for å rekruttere de frivillige.

Rekrutteringsansvarlig Helge Hammeren lover både mye moro og gode erfaringer for de frivillige.

– For det første så er det kanskje det største arrangementet vi har her i byen. Du kan være med på å forandre byen i løpet av hektisk helg. Det er det utrolig morsomt å være med på, sier Hammeren.

Han lokker også med at det vil være god tid til å ha det moro mellom arbeidsoppgavene.

– I tillegg får man muligheten til å oppleve hele arrangementet fra A til Å. Vi er opptatt av at de frivillige skal ha det bra, så det blir nok tid til å få med seg skutefesten i tillegg til å jobbe, utdyper han.

Mange muligheter

Dersom gjennomføringen av verdens største skuteregatta skal bli vellykket, spiller de frivillige en viktig rolle, understreker kommunen.

Helge Hammeren lister opp flere mulige arbeidsoppgaver for dem som ønsker å bidra.

– Vi trenger liasoner som kan være bindeledd mellom skutene og Fredrikstad, vertskap som kan bistå på frivilligbasen, servicesenteret og som infoguide. Vi trenger også hjelp under arrangementer, til sikkerhet og beredskap, renovasjon og kommunikasjon, sier Hammeren.

Og man må ikke være sjøulk for å delta.

– For å være frivillig må man ha fylt 18 år, ellers krever vi ingen kvalifikasjoner eller forkunnskaper.

For påmelding, besøk The Tall Ships Races nettsider.

---

Disse skutene kommer til Fredrikstad

  • Klasse A: Alexander Von Humboldt II (Tyskland, 2011), Christian Radich (Norge, 1937), Dar Mlodziezy (Polen, 1982), Eendracht (Nederland, 1989), Fryderyk Chopin (Polen, 1992), Roald Amundsen (Tyskland, 1952) og Statsraad Lehmkuhl (Norge, 1914).
  • Klasse B: Betty (Danmark, 1913), Rupel (Belgia, 1996) og Swan (Storbritannia, 1900).
  • Klasse C: Belfer (Polen, 1998), Esprit (Tyskland, 1995), Saeftinghe (Belgia, 1993), Spaniel (Latvia, 1979), Wielkopolska (Polen, 1962) og Zenobe Gramme (Belgia, 1961).
  • Klasse D: OP STOK 3 (Belgia, 2002) og TARA (Danmark, 1958)

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: