Nyheter

Brennende vogntog hadde smuglervarer i lasten

Da tungtransporten tok fyr langs E6, rykket også Tolletaten ut. Der fant de et større parti med ulovlig innført øl, samt mindre mengder sprit og sigaretter.

Det var på ettermiddagen torsdag 8. september at det brøt ut brann i en utenlandskregistrert semitrailer som var på vei nordover på E6. Ifølge TV2 rykket alle nødetatene ut til der kjøretøyet sto, ved Ingedalskrysset i Skjeberg i Sarpsborg kommune.

– Brannvesenet har begynt slukking. Det er åpne flammer og full overtenning, opplyste Øst 110-sentral til samme kilde mens dramatikken pågikk.

Men parallelt med at det ble jobbet med å kontroll på brannen, ble også Tolletaten koblet inn i saken.

– Rundt klokka 18 ble vaktsjefen vår kontaktet av politiet om dette vogntoget som sto i brann i nærheten av avkjøringen mot Høk kro. Ved kontroll av førerhytta og lasterommet ble det funnet en del øl, opplyser seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Dagsavisen Demokraten.

Det viste seg etter hvert at sjåføren – i tillegg til den lovlige lasten – fraktet til sammen 624 liter øl, drøyt 15 liter brennevin og 400 sigaretter. Dette utgjør et forsøk på å unndra nesten 42.000 kroner i avgifter.

– Denne transporten hadde sklidd gjennom hos oss, men så var sjåføren uheldig etterpå, og ble rett og slett avslørt av at vogntoget tok fyr, kommenterer Grandahl.

Beslag av 624 liter øl, 15,25 liter brennevin og 400 sigaretter fra et vogntog som tok fyr langs E6 ved Skjeberg i Sarpsborg 8. september 2022.

Brannen førte ifølge TV2 blant annet til at E6 ble stengt i begge retninger en periode. De kunne også melde at føreren av tungbilen kom fra episoden i god behold.

Tolletaten opplyser imidlertid at alkoholen og sigarettene ble beslaglagt. Sjåføren er anmeldt for smuglingsforsøket, og kan vente seg en straffereaksjon fra politiet for dette.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen