Nyheter

Tatt for smugling av 25.000 sigaretter

Den svenske mannen påsto at han ikke hadde med seg noe tollpliktig over grensa, men da tollerne avslørte gjemmestedene hans ble det tyst.

På formiddagen torsdag 1. september kom en svenskregistrert personbil trillende inn på grønn sone ved tollstasjonen ved Svinesund, der den ble vinket inn til kontroll. Den mannlige sjåføren var alene i bilen, og forklarte at han var på vei fra Strömstad til jobb et sted i Viken.

– Han fikk spørsmål om han hadde med seg noe alkohol, tobakk eller andre tollpliktige varer. Svaret hans på dette var at nei, det hadde han ikke, forteller seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Dagsavisen Demokraten.

Tjenestepersonene på jobb bestemte seg likevel for å ta en kikk inn i bilen, og da de kontrollerte bagasjerommet kunne de med en gang se en god del kartonger med sigaretter.

– Disse var plassert i hjulbrønnen, der reservehjulet skulle ligget, men dette var tatt ut, opplyser Grandahl.

Manne ble derfor bedt om å kjøre bilen inn i kontrollhallen, der en opptelling viste at hjulbrønnen var fylt med til sammen 15.000 sigaretter.

– I tillegg ble det funnet 10.000 sigaretter inn i bilens kupé, forsøkt skjult under matter på både passasjer- og førersiden, samt baksetene, utdyper seksjonssjefen.

Forsøket på å smugle inn de totalt 25.000 sigarettene, utgjør nærmere 100.000 kroner i unndratte avgifter. Varene ble beslaglagt, og mannen politianmeldt. Han kan vente seg en straffereaksjon i ettertid.

– Etter at han ble avslørt, hadde han ikke noe mer å si til oss. Han prøvde seg, men det gikk dårlig, avslutter Grandahl.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen