Nyheter

Johnny Sundby ny direktør i Frevar

51-åringen fra Hvaler kommer fra tilsvarende jobb i Moss.

Ansettelsen ble besluttet i et styremøte hos Frevar KF på Øra fredag morgen. Den nye sjefen ser fram til å komme i gang.

– Frevar er ett av de viktigste verktøyene for å nå Fredrikstad kommunes ambisjoner for klima og bærekraft. Selskapet står overfor spennende utfordringer, med blant annet bygging av et nytt avløpsrenseanlegg. Jeg ønsker å bidra i dette viktige arbeidet, sammen med alle de dyktige ansatte i selskapet, sier Sundby i en pressemelding fra Frevar.

God timing

Han har lang fartstid fra tilsvarende stilling hos Movar IKS i Moss, hvor han har vært toppleder siden 2012. Movar leverer tjenester innen vann, avløp, renovasjon samt brann og redning til fire kommuner i Mosseregionen.

Sundby er utdannet sivilingeniør innen prosessteknologi ved NTNU i Trondheim, og har tilleggsutdanning innen administrasjon og ledelse, samt innen beredskapsledelse.

Han mener selv at tidspunktet for å tre inn i lederjobben ved Frevar er god.

– Jeg motiveres særlig av Frevars samfunnsoppdrag. Dette handler om å levere gode tjenester til innbyggerne, samt å bidra i sirkulærøkonomien med avfallsbehandling og energigjenvinning av avfall. På dette området er selskapet en nasjonal aktør. Frevar skal i gang med en ny strategiprosess, så slik sett er tidspunktet perfekt, sier Sundby.

---

Frevar KF

Kommunalt miljøforetak med en unik miks av samfunnskritiske anlegg, bestående av vannverk, avløpsrenseanlegg, energigjenvinningsanlegg, biogassanlegg, deponi og gjenvinningsstasjon.

Som kommunalt foretak er Frevar en del av Fredrikstad kommune, og tjenesteproduksjonen er delt i både næringsvirksomhet og kommunale oppgaver.

---

Styreleder: – Meget fornøyd

Sundby ser nå fram til å bli kjent med de ansatte og styret. Når han begynner i stillingen er ikke endelig avklart, men seneste oppstart er 1. mars neste år, opplyser Frevar i pressemeldingen, hvor styreleder Hege Dubec uttaler seg på vegne av styret og rekrutteringsutvalget:

– Styret ved Frevar KF er meget fornøyd med ansettelsen av Johnny Sundby. Johnny kjenner bransjen godt gjennom sitt arbeid som administrerende direktør i Movar IKS. Vi vil få en faglig dyktig og kunnskapsrik direktør, med fokus på ledelse og resultatoppnåelse. Vi ser fram til at Johnny tiltrer stillingen, sier Dubec.

Styrelederen fortalte Dagsavisen Demokraten i forrige uke at rekrutteringsutvalget har vært gjennom en god prosess i jakten på Fredrik Hellstrøms erstatter, der tre kandidater har vært inne til intervjurunde nummer to.

– Det var full enighet i rekrutteringsutvalget, sa Dubec.

Fredrik Hellstrøm inngikk en sluttavtale og fratrådte stillingen 18. mars etter en konflikt med styret.

Den ledige toppjobben hadde opprinnelig 16 søkere.

---

Disse søkte direktørjobben ved Frevar

Egil Aarebrot (48), vedlikeholdssjef – Sauda

Rune Martin Gundersen (59), flåtestyringsansvarlig i Tine distribusjon – Fredrikstad

Andreas Olsson (33), vedlikeholdsleder – Strömstad

Markus Rawcliffe (46), avdelingsleder drift – Oslo

Even Solbakken (57), HMS-leder – Moss

Hilmar Thor Sævarsson (47), direktør drift og produksjon – Ski

Christell Solberg (48), driftssjef vann og avløp – Fredrikstad

Julia Kvitsjøen (44), OFFHD stipendiat – Strömstad

Sindre Hauen (61), konsernsjef – Porsgrunn

Ole Rendel Gabrielsen (46), chief commercial officer – Halden

Paul Gulstrand (58), seniorrådgiver – Oslo

Én mannlig søker var unntatt offentlighet.

---

Mer fra Dagsavisen