Nyheter

Jakten på Østfolds nye toppleder er i full gang

Stillingene som øverste administrative leder i nye Østfold, Akershus og Buskerud er nå lyst ut. Hvem som får jobbene, skal etter planen avgjøres i midten av september.

I midten av juni vedtok Stortinget at Viken fylkeskommune skal oppløses, og at de tre tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold gjenopprettes fra 1. januar 2024.

Arbeidet med å bygge de nye versjonene av de tre tidligere fylkene er allerede et stykke på vei, og nå søkes det altså etter personene som skal ha øverste administrative ansvar i hvert av dem.

– For Akershus, som vil få parlamentarisk styringsform, søkes det etter en fylkesdirektør ved fylkesrådsleders kontor. I Buskerud og Østfold, som vil få formannskapsmodell, søkes det etter fylkeskommunedirektører, opplyses det på Viken fylkeskommunes nettsider.

Fylkestinget i Viken vedtok i mai å nedsette tre ansettelsesutvalg for rekruttering til topplederstillingene, ett for hvert av de kommende fylkene.

– De fremtidige administrative ledere er viktige nøkkelpersoner, og vil ha overordnet ansvar for videre organisering av de nye fylkeskommunene og innplassering av ansatte. Det er derfor viktig å få besatt disse stillingene så fort som mulig. Det vil også bidra til ro i organisasjonen, og det er veldig viktig i tiden vi når går inn i, uttalte fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) etter vedtaket.

Stillingene har søknadsfrist henholdsvis 12. august (Akershus) og 21. august (Østfold og Buskerud). Ansettelsesutvalgene skal jobbe tett sammen med rekrutteringsbyrået Visindi AS, tillitsvalgte og fylkeskommunens HR-avdeling i den videre prosessen.

Etter at utvalgene har lagt fram sine innstillinger, er det Viken fylkesting som foretar de formelle ansettelsene. Dette skal etter planen skje i løpet av fylkestingsmøtet 14. og 15. september.

De tre som får jobbene, vil først bli ansatt som prosjektledere under det videre arbeidet med å gjenopprette hvert av fylkene, fram til 31. desember 2023. Fra 1. januar 2024 – når Akershus, Buskerud og Østfold har gjenoppstått – vil de gå inn i stillingene som nå er lyst ut.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen