Nyheter

Cristell (48) søkte opprykk, men blir ikke ny Frevar-topp

Driftssjef Cristell Solberg var én av 16 søkere til den ledige stillingen som Frevar-direktør. Tre kandidater er med videre i prosessen.

Toppjobben som administrerende direktør for renovasjonsbedriften Frevar KF skal fylles etter at Fredrik Hellstrøm inngikk en sluttavtale og fratrådte stillingen 18. mars etter en konflikt med styret.

Det kommunale foretaket på Øra eier og driver kommunens prosessanlegg for avløpsrensing, vannproduksjon, energigjenvinning og avfallshåndtering, og ledes for øyeblikket av økonomisjef Ann Kristin Stedjeberg.

Søkere med toppledererfaring

Stedjeberg er ikke på søkerlisten når ny direktør skal ansettes permanent. Det er imidlertid Cristell Solberg (48), som i snart to år har vært driftssjef for vann og avløp ved samme arbeidsplass.

– Jeg søkte fordi jeg synes det er en interessant stilling ved en arbeidsplass hvor jeg trives. Det virker spennende å lede arbeidet med å møte økte krav til klima- og miljøhensyn uten at man kan tillate seg at det skal koste så mye mer enn det gjør i dag, kommenterer Solberg til Dagsavisen Demokraten.

Hun opplyser samtidig at hun ikke lenger er blant kandidatene.

– Jeg var inne til første runde med intervjuer, men har fått beskjed om at jeg ikke er blant de siste kandidatene, hvor det er folk med toppledererfaring. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Solberg.

Cristell Solberg søkte jobben som ny Frevar-direktør, men kom ikke videre til intervjurunde to, hvor tre kandidater står igjen. Solberg er i dag driftssjef for vann og avløp ved samme arbeidsplass.

– Har gode kandidater

Utdannet sivilingeniør og med mange år bak seg hos Denofa, blant annet som produksjonssjef, søkte Solberg å overta jobben til sin tidligere sjef, Fredrik Hellstrøm, sammen med 11 andre.

Den offentlige søkerlisten viser at det opprinnelig var 16 søkere til stillingen, deriblant bare tre kvinner. Av disse sto 12 igjen, da én kvinne og tre menn trakk sine søknader.

Nå sitter ansettelsesutvalget igjen med tre kandidater, bekrefter styreleder Hege Dubec.

– Vi er i en spennende prosess, hvor jeg ikke kan kommentere detaljer, men vi mener vi har gode kandidater blant søkerne og tenker at styret foretar en endelig beslutning i et ekstraordinært møte i løpet av august, sier Dubec.

---

Disse søkte direktørjobben ved Frevar

Egil Aarebrot (48), vedlikeholdssjef – Sauda

Rune Martin Gundersen (59), flåtestyringsansvarlig i Tine distribusjon – Fredrikstad

Andreas Olsson (33), vedlikeholdsleder – Strömstad

Markus Rawcliffe (46), avdelingsleder drift – Oslo

Even Solbakken (57), HMS-leder – Moss

Hilmar Thor Sævarsson (47), direktør drift og produksjon – Ski

Christell Solberg (48), driftssjef vann og avløp – Fredrikstad

Julia Kvitsjøen (44), OFFHD stipendiat – Strömstad

Sindre Hauen (61), konsernsjef – Porsgrunn

Ole Rendel Gabrielsen (46), chief commercial officer – Halden

Paul Gulstrand (58), seniorrådgiver – Oslo

Én mannlig søker er unntatt offentlighet.

---


Mer fra Dagsavisen