Nyheter

Prøvde seg over gamlebrua med godt over lovlig kvote

Da mannen omsider ble stoppet, fant tollerne brett på brett med øl i bilen hans – og langt mer tobakksvarer enn det som er innafor.

Beslag av 134,64 liter øl, 400 sigaretter og 250 gram rulletobakk ved Svinesund tollsted 23. juni 2022.

Det var i 19-tida på sankthansaften, torsdag 23. juni, at nordmannen kom kjørende fra Sverige via fylkesvei 118, den gamle Svinesundsbrua.

– Våre tjenestepersoner fikk stoppet bilen nede ved Svinesundparken (handelsområde langs E6, noen kilometer etter grensepassering på norsk side, journ.anm.). De kikket inn i bilen, og kunne se flere ølbrett på gulvet bak førersetet, forteller seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Dagsavisen Demokraten.

Mannen ble derfor bedt om å bli med tilbake til tollstasjonen for en nærmere kontroll. Under denne ble det funnet 17 brett med øl, til sammen nesten 135 liter.

– Så det var godt over lovlig kvote, kan du si, utdyper Grandahl.

I tillegg hadde mannen med seg 400 sigaretter og 250 gram rulletobakk utover det som er tillatt å ha med seg over grensa tollfritt. Ifølge seksjonssjefen hadde ikke bilføreren noen forklaring på hva han skulle med disse varene.

– Han sa egentlig ingenting om noe som helst, opplyser Grandahl.

Både ølet, sigarettene og rulletobakken ble uansett beslaglagt, og mannen kan nå vente seg en bot for smuglingsforsøket.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen