Nyheter

Drivstoffkjede åpner stasjon nummer fem og seks

Nye Uno X-stasjoner er snart i drift ved to knutepunkter i Fredrikstad.

På Ørebekk er både skilt og tak over pumpene på plass, på tomta som har vært en anleggsplass i noen uker nå.

Det er godt synlig fra veien og handelsområdet at en bensinstasjon nærmer seg åpning.

Plasseringen er jo et knutepunkt i innfartstrafikken til Fredrikstad og ved et veldig interessant handelsområde i utvikling.

—  Egil Holm, regionssjef i Uno X

Inntil handelsområde

Uno X-kjeden, som består av selvbetjente automatstasjoner, tar mål av seg å tilby billigst drivstoff overalt hvor de er etablert. De gleder seg til åpning på Ørebekk, hvor de leier tomt av kommunen.

– Vi synes dette er spennende. Plasseringen er jo et knutepunkt i innfartstrafikken til Fredrikstad og ved et veldig interessant handelsområde i utvikling. Så vi ser naturligvis på etableringen som en styrking av vår posisjon i Fredrikstad, sier regions- og etableringssjef Egil Holm i Uno X til Dagsavisen Demokraten.

Ørebekk hadde tidligere tre bensinstasjoner som lå tett i mange år, men i dag står bare én igjen langs Storveien. Best-stasjonen får nå en ny konkurrent – og ikke bare på drivstoff.

Uno X-stasjonen, vil nemlig også få vaskehall med abonnementsordning for kundene.

– Det blir en svanemerket vaskehall, som for vår del senest ble svært godt mottatt i Halden. Vi er den eneste kjeden i landet med svanemerkede vaskehaller, hvilket innebærer at vi gjenbruker 80-90 prosent av vannet og at alle kjemikalier er miljøvennlige, forteller Holm.

Den nye Uno X-stasjonen ligger rett ved innkjøringen til handelsområdet på Ørebekk, noe kjeden anser som en ideell beliggenhet.

Forventer suksess

Holm sier at historikken med bensinstasjonstetthet i området ikke har vært en del av vurderingen i særlig grad. Kjeden anser først og fremst beliggenheten som optimal.

– Vi forventer stort salg og at denne stasjonen vil gå godt, sier Holm, som ikke vil gå nærmere inn på tall de har beregnet seg fram til.

Åpningen av det som blir den femte Uno X-stasjonen i Fredrikstad kommune, skal etter planen skje i midten av august.

Den sjette stasjonen åpner kjeden i St. Croix-krysset noe senere i år. Regionssjefen kan ikke angi nærmere tidspunkt.

– St. Croix åpnes litt etter Ørebekk. Blant annet ferieavvikling gjør at jeg ikke kan være mer presis på akkurat det ennå, slutter Holm.

Nyeste fra Dagsavisen.no: