Nyheter

Stoppet på grensa med bilen smekkfull av smuglersigaretter

Da bagasjeromsluka gikk opp, raste sigarettkartongene ut. Den polske mannen hadde også med seg betydelige mengder alkohol.

Natt til søndag 19. juni ble en polskregistrert personbil tatt inn til kontroll på grønn sone ved tollstasjonen ved Svinesund etter grensepassering.

Sjåføren, en polsk mann i starten av 30-årene ble spurt hva han skulle i Norge, og forklarte da at han skulle besøke en kollega som bodde her til lands.

Tollerne på vakt åpnet bakdøra på bilen, og der kom det til syne både sigaretter, brennevin og øl. På bakgrunn av dette ble mannen bedt om å kjøre inn i garasjen på tollstasjonen for en nærmere sjekk.

– De åpnet bagasjeromsluka, og der var det så fullt at flere kartonger med sigaretter raste ut, faktisk. Så mye var det, forteller seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Dagsavisen Demokraten.

Etter hvert ble det klart at smuglervarene var spredt rundt omkring i hele bilen. Til sammen ble det funnet 66.000 sigaretter, 126,5 liter brennevin og 102 liter øl, noe som utgjør et forsøk på å unndra rundt 290.000 kroner i avgifter.

– Det er ikke ofte vi gjør så store beslag fra biler som kommer rett inn på grønt, fastslår Grandahl.

Mens varene endte i Tolletatens varetekt, ble den polske mannen hentet av politiet som etterforsker saken videre. Han kan trolig vente seg en solid straffereaksjon i etterkant for smuglingsforsøket.

Beslag av 66.000 sigaretter, 126,5 liter brennevin og 102 liter øl ved Svinesund tollsted 19. juni 2022.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: