Nyheter

Lader velvillig skuddfoten når trenerne snur rumpa til

Gratis fotballskole hjemme på Kråkerøy er en kinderegg-opplevelse for Helena, Mathilde og Madeleine, som har sin største moro når trenerne står på rekke for å være skyteskiver.

– Å starte ferien med å dra rett på fotballskole er helt fantastisk, gliser Helena Engebretsen.

Hun og kompisene har nettopp startet ni uker lang sommerferie fra skolen, og 9- og 10-åringene synes at fotballskole er en helt topp aktivitet å fylle fridagene med.

Kråkerøy-jenter på fotballskole i solsteken må ha seg en vanningspause, og vet å ha det artig mellom slagene på banen. Foran fra venstre: Helena Engebretsen, Mathilde Krag-Rønne, Madeleine Kølbel og Lili Nikoline Hansen. Bak fra venstre: Mari Nybø, Caroline Bjerke Andersen og Andrea Moe Nilsen.

De er spesielt glade for å få være med på å bestemme innholdet, forklarer Helena.

– Det er litt friere her enn på vanlige treninger med laget. Her blir det mer tid til lek.

– Som hva, da?

– Vi får lov til å hoppe på trenerne på gøy. Og de stiller opp på svi ræv. Trenerne sier ja til «alt» og er veldig snille, skryter jentene.

Gutta spiller kamp, og Lars Schaug forsøker å stikke av fra Sander Emanuel Larsen-Glomsrud.

Hele klubben i sving

Kråkerøy IL har i flere år tilbudt fotballskole om sommeren og har i år fått støtte fra Gjensidigestiftelsen til å gjøre deltakelsen gratis.

– Vi synes for øvrig det er hyggelig å registrere at vi ikke er alene her i byen om å tilby gratis aktiviteter for barn, sier utviklingsansvarlig i fotballavdelingen, Marius Johnsen til Dagsavisen Demokraten.

Noen må plastre, tørke tårer, knytte skolisser og ordne mat.

—  Sigmund Karlsen, fotballeder i Kråkerøy IL
Det er godt humør på feltet, hvor Helena Engebretsen (blå overdel) og kompisene synes å trives med instruktør Peter Stormorken og de andre Kråkerøy-spillerne som stiller opp på fotballskolen.

Gratistilbudet gjorde også at påmeldingen gikk unna i en fei. 122 gutter og jenter i alderen 7-12 år er i sving på gressmattene denne uka.

– Vi hadde tatt høyde for halvparten, men er glade for at alle som ville fikk plass, sier Johnsen.

Vi blir fort kjent fordi alle leker sammen.

—  Mathilde Krag-Rønne, deltaker på fotballskolen
Melvin Nysted-Wevling tester ferdighetene.

20 junior- og seniorspillere samt spillere fra jentenes 13-årslag er engasjert som trenere. Ytterligere 15 funksjonærer, blant dem fem besteforeldre, hjelper til med å holde fotball- og lunsjmotoren i gang.

– Noen må plastre, tørke tårer, knytte skolisser og ordne mat, forklarer fotballeder Sigmund Karlsen i Kråkerøy IL.

Fotballeder Sigmund Karlsen (til venstre) og utviklingsansvarlig Marius Johnsen har allerede startet planleggingen av neste års fotballskole på Kråkerøy.

Styrker samholdet

Helena, Mathilde og Madeleine liker de lange øktene med ball og lek.

– Det gjør at vi blir fortere og bedre kjent med flere enn ellers. Jeg har lært meg alle navnene i dag. Vi blir fort kjent fordi alle leker sammen. I stedet for at vi sitter hjemme og kjeder oss, er vi her og blir gode i fotball og har andre å være sammen med, forklarer Mathilde Krag-Rønne.

– Det gjør at alle blir inkludert, skyter Madeleine Kølbel inn.

– Vi føler at vi hører til, slår Helena fast mens de andre nikker og er enige.

Tuva Sørlie-Hansen forsøker å runde Selma Larsen-Glomsrud.

Fotballskolen er som et kinderegg for de tre jentene:

– Vi liker at vi får fotball, frisk luft og fysisk aktivitet, poengterer de.

Allerede nå mens aktiviteten pågår for fullt, er Kråkerøy IL i gang med å planlegge neste års fotballskole. De ønsker at den skal fortsette å være et gratistilbud for Kråkerøy-barn i skoleferien.

– Ja, vi ser at fotballskolen er med på å styrke samholdet mellom store og små i klubben. Så dette har vi ambisjoner om å gjenta, slutter Sigmund Karlsen.

122 barn samt 35 instruktører og funksjonærer er i sving med gratis fotballskole på Kråkerøy denne uka.
Et stort apparat av klubbens egne spillere gjør at det er nok instruktører til fotballskolen på Kråkerøy.

Nyeste fra Dagsavisen.no: