Nyheter

Stor skogbrann i Fredrikstadmarka

Nødetatene kjempet mot flammene på et stort område i Fredrikstad.

Saken er oppdatert.

Tirsdag brant det i et skogsområde i Fredrikstad. Området var ca. 600 meter bredt og 200 meter langt, meldte Politiet i Øst på sin Twitter-konto.

Politiet meldte om brannen på Twitter klokken 13.45, og da var brannvesenet alt i gang med slukking.

– Det er ikke behov for å evakuere boliger per nå, opplyste brannvesenet da.

Brannen oppstod i området ved Borredalsvannet, som har et svært ulendt terreng, og ifølge NRK så hadde brannvesenet kontakt med skogsbrannhelikopteret.

Det var omtrent i dette området at brannen startet tirsdag.

– Det er et såpass stort område at vi vil ha helikopter, så det brenner ganske kraftig på stedet. Det er ikke spredningsfare til boliger eller infrastruktur. Det er kun skog og myr der, sa Bård Fredriksten i Øst 110-sentral.

Røyken fra storbrannen i Fredrikstadmarka er synlig helt til Kråkerøy.

Fikk kontroll

Ikke lenge etter brannen oppstod, opplevde brannvesenet å ha fått kontroll.

– Det skal ikke være åpne flammer lenger, og brannvesenet driver med etterslukking, skrev politiet på Twitter ved 14.30-tiden samme dag.

Til Fredriksstad Blad sa vaktleder Lars Erik Robertsen ved 110-sentralen at de greide å løse situasjonen ved å legge slanger ut fra bilene, for å komme nær nok.

Dermed var det ikke behov for skogbrannshelikopteret. Klokken 19.44 tirsdag kunne avisa også melde at brannvesenet drev med etterslukking.

– Vi har full kontroll på brannen og er i gang med etterslukking. Det er fremdeles varme i bakken, så nå gjelder det å dynke området godt, sa brannsjef Stein Didrik Laache til Fredriksstad Blad.

Det var mannskap tilgjengelig på stedet utover natten.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen