Nyheter

Store skogområder svidd av i Halden: – Den største brannen jeg har sett

Brannvesenet ser ut til å ha fått kontroll på skogbrannen som begynte i nærheten av et hyttefelt på Kornsjø i Halden mandag. Et område på 150 mål har brent.

Sist oppdatert 20.24

– Det ser ut til at redningsmannskapet har kontroll, det ene av de to brannhelikoptrene har dratt, opplyser NTB fotograf på stedet.

Det samme bekrefter brannsjef Ole Christian Torgalsbøen til Halden Arbeiderblad , som sier at de beholder ett brannhelikopter i beredskap.

– Vi vil ha folk her gjennom kvelden og natta, de vil da gå vakt og sikre området. Skogbranner lever ofte sitt eget liv, det dør ut nå når det er kveld og natt, men så blusser det ofte opp med soloppgangen på morgenen, sier han.

Omfattende brann

Det var mandag ettermiddag at brannvesenet rykket ut til det som viste seg å være en brann av mektig størrelse i området Fjellet, som ligger langs Skauskrokveien, mellom Enningdalen og Kornsjø/Prestebakke i Halden kommune.

– Vi må tilbake til 2018 for å finne en brann av samme størrelse, opplyser han.

Dronefører Christian Hærland var førstemann på stedet og strømmet bilder av brannen direkte til 110-sentralen.

– Jeg fikk sjokk. Det er den største skogbrannen jeg har sett, sier Hærland til avisa.

Fjernet rekkverk

Brannen oppsto i nærheten av et hyttefelt med 20 hytter. Brannvesenet klarte å berge åtte stykker av dem med nød og neppe. Bare et anneks ble slukt av flammene, ifølge HA.

– Vi har vært nødt til å fjerne rekkverk fra verandaer for å hindre at brannen når andre hytter, sa Torgalsbøen i 15-tiden.

Ifølge avisa var flammene stedvis opp mot ti meter høye. Halden brannvesen fikk bistand fra mannskaper fra Ed brannstasjon i Sverige. I tillegg deltok to brannhelikoptre i slukningsarbeidet. Sivilforsvaret var også involvert.

Mer fra Dagsavisen