Nyheter

Redningsselskapet allierer seg med flere frivillige organisasjoner

Redningsselskapet blir en del av Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF). Det vil styrke redningstjenesten, mener forumet.

Redningsselskapet får 3 millioner kroner ekstra i revidert statsbudsjett for å kunne ta unna en ventet økning i oppdragsmengden også denne sommeren.
Bildet viser Skomvær 3, en av redningsselskapets båter i Tromsø havn.
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

– At Redningsselskapet nå blir en del av FORF, styrker redningstjenesten. Organisasjonen vil stå enda mer samlet i vårt viktige samfunnsoppdrag, sier Bente Asphaug, daglig leder i FORF.

FORF er en paraplyorganisasjon for den frivillige redningstjenesten i Norge, der formålet er å samarbeide om innspill til nasjonale myndigheter og bidra til faglig utvikling av redningstjenesten.

Nå blir også Redningsselskapet med i FORF for å gjøre redningstjenesten enda mer robust.

Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp Sanitet og Røde Kors Hjelpekorps er blant dem som er med. Organisasjonene har kompetanse for å kunne gjøre oppdrag i sjø, på land og i luften.

– Vi ser fram til å være med å bidra i samarbeidsorganet for de frivillige organisasjonene som er engasjert i den norske redningstjenesten, sier Kristian Nygård, operativ leder for frivillig beredskap i Redningsselskapet.

(©NTB)