Nyheter

Glemmen-elever har tatt over Majoren: – Vi er veldig takknemlige for dette

Etter to års opphold på grunn av pandemien, er elever fra restaurant- og matfag tilbake på Majoren. Der skal de holde fortet i to dager.

Snittalderen på kjøkkenet på Majoren i Gamlebyen er litt lavere denne torsdagen. Kokkene som jobber i dag er elever fra restaurant- og matfag vg2, og det er også servitørene som tar med maten ut til gjestene.

Dagsavisen Demokraten får lov til å besøke dem, kort tid før det forventede storinnrykket.

– Vi gjør dette på tredje året. Elevene er veldig spente og synes det er kjempegøy. De styrer hele greia selv, sier lærer Britt Eren Hovland Johansen.

Elevene har forberedt seg godt i forkant. I to dager er det de som styrer restauranten til Marcus Nagele.

Adrian Omnø (17) snakker om forberedelsene sammen med Eyad Kassem (25). – Det er lærerikt og morsomt, men ikke skummelt. Vi har kontroll, forsikrer Omnø.

Skal i kokkekamp

En av de som skal få prøve seg «på ordentlig» er Eyad Kassem (25). Han er på gruppa som lager forrettene.

Elevene leverer både finesse og smak til gjestene som tar turen innom Majoren disse dagene. Minipizza, gratinert sellerirot og kroketter er noe av det som er å finne på menyen.

– Det er veldig fint å være her, smiler han.

Kassem forteller at de allerede har hatt nesten 20 gjester, og lovordene har vært gode.

– Vi har fått tilbakemelding på at maten er veldig god. Det kjennes bra, og det er jo alt vi trenger.

Kassem og resten av teamet hans skal også konkurrere på Tines MatCup i april. Demokratens utsendte er ingen matanmelder, men etter pizza med blåmuggost, potetkrokett og gratinert sellerirot å dømme, kan det bli gode resultater for de ambisiøse kokkene.

– God læring

Nora Tueng (17) skal servere gjestene som kommer. Fra klokken 16.00 venter de stor pågang, forteller hun.

– Da blir det trøkk. Men vi tar det med ro, vi har gjort ferdig alt og forberedt oss på hva vi skal gjøre. Vi har jo hatt åpen restaurant på skolen, men dette her blir nytt. Det kommer til å bli stress, men mest gøy, understreker hun.

Kamila Aleksandra Rojewska (18) og Nora Tueng (17) har forberedt seg godt. Men de innrømmer at det er nytt og spennende. – Det er alle følelser på en gang, sier Rojewska.

Servitørkollega Kamila Aleksandra Rojewska (18) forteller at de jobber hele dagen.

– Det er slitsomt, men også veldig tilfredsstillende. Og det er god læring! Vi har mista mye praksis og utplassering, så vi er veldig takknemlige for dette, sier hun.

Det er Benedicte Stamland (23) enig i. Nå som pandemien er over kan de endelig få med seg mer erfaring, som er gull verdt.

– Det var jo ikke forferdelig å ta med mat hjem og lage mat der, men det blir ikke det samme. Vi får mye mer ut av dette, sier Stamland.





Mer fra Dagsavisen