Nyheter

Stafett for livet til Fredrikstad: – Er man ramma av kreft er det viktig at noen alltid er på banen

I 2017 ble det for første gang arrangert Stafett for livet i Norge. I 24 timer gikk, løp, danset og jogget folk seg gjennom runde etter runde for å hedre kreftrammede, og for å hylle livet. Til høsten arrangeres Stafett for livet i Fredrikstad, og det midt i sentrum.

– Dette blir sannsynligvis det viktigste arrangementet i byen vår i 2022. Nå innlemmer vi Fredrikstad i en stor, internasjonal familie, sa Dag Solheim på en pressekonferanse Kreftforeningen holdt på Scandic City tirsdag.

Han sitter i en styringsgruppe som på vegne av Kreftforeningen nasjonalt skal arrangere det de kaller for 24 magiske timer i Fredrikstad. Sammen med Alf Haugen, leder av styringsgruppa, holdt han en presentasjon om arrangementet som avholdes i Kirkeparken, 3. - 4. september i år.

– Vi har sett på flere steder, men Kirkeparken skiller seg ut som et flott sted. Det synes godt i bybildet, alle kan se, sa Alf Haugen.

Arrangeres over hele verden

Stafett for livet er den norske utgaven av den amerikanske Relay For Life, drevet av frivillige i The American Cancer Society.

Over 4000 stafetter blir arrangert hvert år, fordelt på 30 ulike land. Den første stafetten i Norge ble arrangert i Randaberg i 2017.

Deltagerne stiller med lag, og i løpet av de tjuefire timene skal det til enhver tid være en fra laget på banen.

– Dette er for å symbolisere at kreft aldri tar en pause, men er der hele døgnet, sa Alf Haugen.

– Er man ramma av kreft, er det viktig at noen alltid er på banen, repliserte Dag Solheim.

Stor tro på videreføring

Til stede på pressekonferansen var også Steinar Reppesgård og Irene Mellingen Solberg fra Kreftforeningen. De bor i Sandefjord, og har vært med å arrangere Stafett for livet der.

En kvinne og en eldre man står i lilla t-skjorter foran et bilde av Kirkeparken i Fredrikstad

De er imponerte over hva styringsgruppa allerede har fått til.

– Vi ser jo hva de har lagt opp, og vi har store forventninger til, og tro på, god videreføring. De er et hestehode foran, sa Mellingen Solberg.

– Dette er et arrangement man bare må ha. Det er for folkehelsa, det inkluderer de kreftrammede. Det kommer til å bli det største familiearrangementet i Fredrikstad, mente Reppesgård.

Til Dagsavisen Demokraten forteller Stafettleder i Fredrikstad, Alf Haugen, at det ligger mye følelser i et sånt arrangement. Det er Mellingen Solberg og Reppesgård enige i.

– Man må aldri glemme å glede seg over livet, det er like viktig, sier Reppesberg.

– Det handler om å feire livet, og det blir mange ulike følelser gjennom det døgnet. Både glede og sorg. Og alt er greit, forsikrer Mellingen Solberg.

Alle som vil kan melde seg på stafetten via Kreftforeningens hjemmesider. Det er gratis å melde seg på, og de som ønsker kan også samle inn penger til kreftforskning. Sistnevnte er imidlertid helt frivillig, understreker Mellingen Solberg.




Mer fra Dagsavisen