Nyheter

Tungbilsjåfør forsøkte å skjule smuglersigarettene i tak og vegg

Tollerne så på skannerbildene at det var noe som ikke stemte, men måtte fram med verktøy for å finne de ulovlige varene.

I 16-tida onsdag 5. januar ble et litauiskregistrert vogntog stoppet på vei ut fra rød sone ved tollstasjonen ved Svinesund. Den mannlige sjåførene i 30-årene hadde vært innom ekspedisjonen for å deklarere stålvarene traileren hans var lastet med, men tollerne ønsket å ta en ekstra kikk.

– Han ble bedt om å kjøre bort til skanneren vår, og på bildene derfra kunne skanneroperatøren se at det var noen uregelmessigheter i førerhytta, opplyser seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Dagsavisen Demokraten.

På bakgrunn av dette ble vogntoget tatt inn i garasjen ved tollstasjonen for en nærmere kontroll, og ved hjelp av verktøy kunne tollerne avdekke hva som hadde gitt utslag i skanneren.

– Skrudd godt inn i bakveggen og taket på førerhytta ble det funnet til sammen 10.000 sigaretter, noe som utgjør et forsøk på å unndra 41.875 kroner i avgifter, forteller Grandahl.

Tungbilsjåføren hadde altså gjort en real innsats for å skjule disse varene, men da smuglingen var avslørt, vedkjente han seg eierskap til sigarettene. Noe særlig mer hadde han ikke lyst til å si, og han fikk med seg en bot fra politiet før han fikk lov til å kjøre videre med den lovlige delen av lasten sin.

10.000 sigaretter beslaglagt fra et litauiskregistrert vogntog ved Svinesund tollsted 5. januar 2022.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen