Nyheter

Kommunen mangler hurtigtester

Det høye smittetrykket fører til at kommunens lager for hurtigtester tømmes raskt. Nå deles de kun ut ved behov.

Oslo 20201102. 
Utprøving av hurtigtester for korona starter ved teststasjonen på Aker sykehus i Oslo mandag. Hurtigtesten gir svar 15-20 minutter etter at prøven er tatt. Én strek, som i dette tilfellet, viser at testen er negativ. To streker betyr positiv test.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det skriver Fredrikstad kommune på sine nettsider.

I følge kommunens egen koronalogg, har 708 personer i Fredrikstad testet positivt for korona de siste syv dagene.

Det økende smittetrykket denne vinteren gjør at hurtigtestene forsvinner raskt. Derfor går kommunen nå ut med følgende beskjed:

«Nå er det viktig at hurtigtestene kun går til de som er nærkontakt med en smittet, eller har symptomer selv», skriver de på hjemmesiden.

Leverer ut hurtigtester flere steder

– Vi er veldig glade for at det er mange som tester seg, fordi det bidrar til å bremse smitteutviklingen, sier kommuneoverlege Berit Løkken Finess, og legger til:

– Men hvis vi skal ha nok tester til de som er syke eller har vært i nærkontakt med en som er smittet, kan vi ikke dele ut tester til andre formål. Vi ber om forståelse for dette.

For dem som har symptomer, eller er nærkontakt med en smittet, kan hurtigtester hentes ved Koronasenteret, Borgehallen, Rådhuset i sentrum og i Østfoldhallen. 

Kommunen opplyser i tillegg om at skoler med høyt smittetrykk har startet med jevnlig testing av skoleungdom.