Nyheter

Smuglet 110.000 sigaretter og 48 liter øl sammen med lovlig last

Den rumenske tungbilsjåføren fraktet matvarer, men innenfor disse hadde han forsøkt å skjule smuglergods som skulle selges videre.

Tungbiler venter på rød sone ved Svinesund tollsted.

Mannen i 20-årene hadde forskriftsmessig kjørt inn på rød sone ved tollstasjonen ved Svinesund etter å ha passert grensa sent på kvelden torsdag 25. november, og lagt fram hva han hadde i lasten.

De ansatte ved ekspedisjonen mente likevel det kunne være lurt å se litt nærmere på hva han faktisk hadde med seg. Da de åpnet tilhengeren på tungtransporten, oppdaget tollerne først bare noen paller med matvarer.

– Disse var deklarert, så alt virket for så vidt greit. Men innerst i traileren, lengst framme mot førerhuset ble det funnet elleve esker. Disse var selvfølgelig forsøkt skjult bak pallene med deklarerte varer, forteller seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted til Dagsavisen Demokraten.

I disse eskene ble det funnet totalt 110.000 sigaretter. Samtidig ble det avdekket at mannen hadde med seg til sammen 48 liter øl som ikke var fortollet.

– Så dette er et ganske stort beslag. På forespørsel om hva han skulle med sigarettene, hevdet mannen først at det var hans egne, sier Grandahl.

Tollbeslag av øl og sigaretter på Svinesund.

– Etter hvert innrømmet han likevel at planen var å skulle selge dem på parkeringsplasser til forskjellige mottakere, sannsynligvis for å spe på lønna litt, legger han til.

Øst politidistrikt opplyser på Twitter at de ble varslet om saken etter midnatt fredag 26. november, og at den rumenske mannen ble anholdt og kjørt til arresten. Ifølge politiet utgjør smuglingsforsøket en avgiftsunndragelse på rundt 400.000 kroner, og de etterforsker nå saken videre.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen