Nyheter

– Skallet og påførte politimann og vekter nesebrudd

Den tiltalte Fredrikstad-mannen (32) skal ha skallet til både en politimann og en vekter slik at de ble skadet.

Desember i fjor skal ikke ha vært noen god måned for Fredrikstad-mannen, som først hadde et ublidt møte med en vekter i Torvbyen, ifølge tiltalebeslutningen mot ham, før en politimann 11 dager senere skal ha blitt offer for samme type vold fra mannen.

Tiltalen forteller ingenting om foranledningen for sammenstøtet med vekteren inne i kjøpesenteret 5. desember i fjor, men utfallet ble utvilsomt smertefullt for vekteren.

32-åringen skal denne lørdags ettermiddagen ha skallet vekteren i ansiktet. Utfallet ble både brudd i nesa og bruddskader på fire fortenner, ifølge tiltalen.

– Var sterkt beruset

Den tiltalte må møte i Søndre Østfold tingrett denne uka for å svare på anklagene, som også omfatter et sammenstøt med en politimann.

I tretiden natt til 16. desember i fjor hadde politimannen anholdt den tiltalte utenfor bensinstasjonen på St. Croix.

Årsaken skal ha vært at mannen var så sterkt beruset at lovens lange arm mente det var på tide å få mannen hjem med politiskyss.

Mannen skal angivelig ikke ha vært enig i den vurderingen, og svarte ifølge tiltalen med å skalle politimannen i ansiktet.

Som i tilfellet med vekteren, fikk også politimannens nese unngjelde. Resultatet ble brudd også for ham.

Tidligere dømt for vold

Tiltaltes forsvarer, advokat Andreas Seehusen Karlsbakk, opplyser til Dagsavisen Demokraten at han ikke kan kommentere hvordan klienten stiller seg til skyldspørsmålet eller innholdet i anklagene for øvrig.

– Min klient vil forklare seg for retten, sier forsvareren.

Påtalemyndigheten mener 32-åringen har gjort seg skyldig i kroppsskade i begge tilfellene.

Han kan også bli dømt for, i situasjonen ved bensinstasjonen, å ha brukt vold som middel for å påvirke en offentlig tjenesteperson til ikke å gjøre jobben sin.

Øvre strafferamme for kroppsskade er seks års fengsel. Påtalemyndigheten varsler vektlegging av at det her er snakk om gjentakende voldshandling samt at mannen tidligere er dømt for vold, etter straffelovens paragraf 79a og b, i sin påstand om straff.

Det vil også bli lagt ned påstand om oppreisingserstatning til fornærmede.

Mer fra Dagsavisen