Nyheter

Sykehuset Østfold har brukt opp korona-midlene: – Oktober var grusom

Sykehuset Østfold har brukt opp de 180 koronamillionene de har fått for 2021. Samtidig kommer flere utgifter, og styret er bekymret for neste års økonomi.

Sykehuset Østfold har brukt opp de 180 koronamillionene de har fått for 2021. Under styremøtet tidligere denne uken med sykehuset kom det fram at de hver måned bruker 180 stillinger mer enn budsjettert.
Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Oktober var grusom, sa økonomidirektør Marianne Wik da hun la fram økonomirapporten for sykehusstyret mandag 8. november, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Til avisa sier Wik at sykehuset totalt har blitt bevilget 180 millioner kroner i koronastøtte. Grunnet høye belegg, samt fortsatt negative økonomiske effekter av pandemien som sykehuset ikke er kompensert for i inneværende år, er pengene brukt opp.

– Blant utgiftene som løper, er kostnader knyttet til for eksempel testing, opplyser hun.

I styremøtet med sykehuset kom det også fram at de hver måned bruker 180 stillinger mer enn budsjettert. Blant årsakene til det er at det er vanskelig å få tak i vikarer.

– Noen steder må de oppbemanne på grunn av det høye belegget. Så er det også fravær som krever overtid. Vi må bruke egne folk igjen, så da blir det mye overtid, sier Wik.