Nyheter

Vil ha Sekkelsten som ordførerkandidat

Fredrikstad Høyre skal ha en ny ledestjerne til kommunevalget i 2023. Nominasjonskomiteen anbefaler at det blir Arne Sekkelsten (43).

Arne Sekkelsten

Sekkelsten sitter i bystyret samt i helse- og velferdsutvalget og er blitt stadig mer profilert de siste årene.

Når Høyre holder nominasjonsmøte 24. november, skal det tas et endelig valg av ordførerkandidat. Truls Velgaard har etter seks år som gruppeleder, og ordførerkandidat ved forrige valg, meldt at han ikke stiller på ny.

Har lagt vekt på evne til dialog

Nominasjonskomiteens favoritt til å ta over etter Truls Velgaard er utdannet jurist, og driver i dag sitt eget advokatfirma i Fredrikstad. Han er gift, har to barn og bor på Langøya på Kråkerøy.

Tidligere i høst har også Fredrikstad Høyres leder, Eivind Leister flagget sitt kandidatur overfor Fredriksstad Blad.

Nominasjonskomiteen i Fredrikstad Høyre har i sin vurdering lagt vekt på Sekkelstens evne til kommunikasjon og dialog når de nå peker ham ut som den neste ordførerkandidaten.

– Han er folkelig, reflektert og kunnskapsrik. Som debattant er han usedvanlig dyktig til å framheve Høyres profil, samtidig som han er brobyggende – også på tvers av partigrenser, skriver nominasjonskomiteen i en pressemelding.

– Hyggelig å bli innstilt

Kandidaten selv er foreløpig ordknapp om prosessen og sin egen politiske figur, men bekrefter at han er klar til å stille som ordførerkandidat om det er det partiet vil.

– Jeg synes i første omgang at det er hyggelig å bli innstilt, men unaturlig på nåværende tidspunkt å si så mye mer enn det. Nå skal prosessen få gå sin gang, sier Sekkelsten til Dagsavisen Demokraten.

Sekretær Marianne Klever Næss i Fredrikstad Høyre opplyser at innstillingen av Sekkelsten er enstemmig.

– Jeg har forstått det sånn at alle medlemmer har vært invitert til å komme med innspill og at flere navn har vært spilt inn. Men nominasjonskomiteens innstilling er altså enstemmig, sier Næss.

Sekkelsten har fra tidligere omfattende politisk erfaring. Han startet sin karriere i Unge Høyre, hvor han hadde sentrale posisjoner. Senere har han erfaring som representant for Høyre både i kommunestyret i Oppegård og i fylkestinget i Akershus.

De senere årene har han også hatt en rekke ulike tillitsverv i Fredrikstad Høyre, blant annet som partileder.