Nyheter

Nå kan karusellen gå

Neste uke kan mosjonistene i Fredrikstadkarusellen endelig få på seg startnummer og bevege seg sammen i skog og mark.

Folkehelse-initiativet fra Østfold Bedriftsidrettskrets skal først og fremst være den laveste terskelen i Fredrikstad for å starte eller fortsette sin fysisk aktive bane. Den nye løpskarusellen har som ambisjon å bli et flaggskip for fysisk aktivitet, meldte prosjektleder Tor-Erlend Distad da mosjonsløpene ble lansert i april i år.

– Vi har et mål om at løpskarusellen skal appellere til alle. Om man vil gå, jogge eller spurte, er det viktigste at man står på startstreken med et deltakernummer og at det går framover, sa Distad til Dagsavisen Demokraten før sommeren.

Ikke helt som planlagt

Men – det ble aldri noe av de to første løpene som var planlagt. I alle fall ikke i det sosiale fellesskapet det var tiltenkt. Koronaviruset er årsaken – dels restriksjoner som gjaldt og dels arrangørens eget hensyn til smittevern.

I stedet ble de to første løpene, i Fredrikstadmarka 20. mai og i lysløypa på Begby 3. juni, gjennomført som mosjonsløp i virtuelle rammer. De snaut 50 deltakerne i hvert av løpene gjennomførte hver for seg og registrerte deltakelsen digitalt.

– Vi synes det er veldig gøy at så mange tok dette på strak arm og ikke ga opp selv om det ikke ble helt slik vi hadde tenkt, sier Distad.

For den fulle bredden

I det tredje løpet er det imidlertid endelig duket for at deltakerne kan få på seg startnummer og stå sammen på startstreken. Torsdag 26. august går mosjonsløpet av stabelen fra 2. dam slik planen har vært hele tiden. Minst 50 er påmeldt per nå og påmeldingen er åpen fram til start.

– Folk i løpermiljøet og andre har fortalt oss at de setter pris på at Fredrikstad nå har noe eget som er ment for den fulle bredden av befolkningen, og det er det vi er til for. Alle er velkomne, men vi ønsker spesielt å nå dem som aldri har hatt et startnummer på brystet og dem som ikke er tilknyttet idretten fra før, poengterer Distad.

Et ekstra løp

Det fjerde og opprinnelig siste løpet i årets første utgave av Fredrikstadkarusellen går i lysløypa på Begby 16. september. Arrangøren har i tillegg berammet et femte løp på samme sted 30. september. Neste år er planen å utvide antall løp. Både i Fredrikstadmarka og på Begby er det lagt opp til deltakerne kan velge mellom kortløypa på drøyt tre kilometer og en som er cirka dobbelt så lang.

Fra året du fyller 15 år må du betale deltakeravgift, som er noe lavere for medlemmer av bedriftsidretten.

– Vår rolle er å skape fysisk aktive voksne, særlig rettet inn mot bedrifter. Men dette er åpne arrangementer for alle – også for barn, har Distad tidligere uttalt.

Vi ønsker spesielt å nå dem som aldri har hatt et startnummer på brystet og dem som ikke er tilknyttet idretten fra før.

—  Tor-Erlend Distad, Østfold Bedriftsidrettskrets

Mer fra Dagsavisen