Nyheter

Ingrid (89) storfornøyd med korttidssenteret: – Matservering som på et hotell

– En må respektere beboere som ikke er fornøyde med maten som serveres på et sykehjem. Men maten jeg fikk under mitt opphold på Fredrikstad Korttidssenter hadde et hotell-nivå.

Det sier Ingrid Kristiansen (89) etter å ha lest Dagsavisen Demokratens oppslag om den mangeårige Ap-politikeren Frank Søraa (73) fra Onsøy som ga matserveringen ved tidligere Borge Sykehjem det glatte lag.

Søraa, som sammen med partifellen Bjørn Hansen, ble sett på som de viktigste pådriverne for realiseringen av Gressvik Sykehjem tidlig på 2000-tallet, betraktet oppholdet ved korttidsenteret nylig som en matmessig nedtur.

– Maten var både smakløs, fargeløs og kald. Jeg blir flau på de eldres vegne av dette, hevdet Søraa i artikkelen.

Som svar på kritikken uttalte kommunens kjøkkensjef Ronny Kløvfjell at han gjerne ønsker å høre beboernes mening om maten som serveres ved institusjonene om man ikke er fornøyd. Dette med sikte på å forbedre mat-tilbudet til de pleietrengende eldre.

Kløvfjell poengterte imidlertid i oppslaget at kommune-kjøkkenet mottar svært få klager fra beboerne som får maten servert av kommunen hver dag.

– Nei, det er veldig sjeldent jeg får klage på matserveringen på kommunenes sykehjem. Det er cirka 1000 personer som spiser middag hver dag og blant 1000 personer vil det nok alltid være noe diskusjoner om hva som er god mat, poengterte Kløvfjell overfor Dagsavisen Demokraten.

– Høyt nivå

Ingrid Kristiansen, som ble utsatt for et bekkenbensbrudd tidligere i år og som derfor ble pleietrengende for en periode, har i motsetning til Søraa utelukkende positive erfaringer med maten som kom på bordet under oppholdet ved Fredrikstad Korttidssenter i mars:

– Jeg synes det er viktig at omverdenen og framfor alt de som jobber ved «gamle Borge» også får høre fra de som er fornøyde med forpleiningen. Dette for at det ikke skal feste seg et inntrykk av at maten ved denne institusjonen bare var noe skvip. Jeg hadde et alle tiders opphold. Kunne ikke hatt det bedre. Og maten jeg fikk var førsteklasses! Den var absolutt verken fargeløs eller smakløs! opplyser Ingrid Kristiansen til Demokraten.



Mer fra Dagsavisen