Nyheter

Sagasund venter på å kunne kaste loss: – Har ennå ikke hørt fra Erna

Trolig må eierne av Sagasund vente til over sommerferien før den populære Strømstad-ruta kan gjenopptas.

– Vi følger med fra dag til dag og fra uke til uke. Men slik det ser ut nå, er det høyst usikkert om vi kommer i gang før sommerferien, sier teknisk sjef Daniel Eriksson i selskapet Koster Marin AB som i 2017 kjøpte den Fredrikstad-baserte passasjerbåten.

Satser på august

Utfordringen, slik korona-situasjonen er nå, er ifølge Eriksson å få satt passasjerene av i Fredrikstad når turen er slutt uten at de må settes i karantene.

– Slik vi forstår det kan vi seile ut fra Fredrikstad med folk ombord. Men det er når vi kommer tilbake fra Strømstad etter endt seilas, at passasjerene som ikke har korona-pass kan forvente seg både testing og karantene. Det kan kort sagt oppstå problemer verken vi eller våre gjester ønsker, sier Eriksson til Demokraten.

– Det går mot den andre sommeren på rad uten at turister og bofaste kan dra på tur med «Strømstad-båten», sier du?

– Vi ønsker å komme i gang så raskt som mulig. Men med begrensingene som fortsatt finnes og det faktum at vi i den siste tida har måttet flytte mannskapene over på våre andre fartøy som følge av Covid-19, gjør at det er mest nærliggende å tenke at vi starter opp i august i stedet. Pandemien har nemlig tvunget oss til å kjøre rutebåtene til Koster med færre passasjerer ombord samtidig, hvilket har betydd flere avganger i døgnet og således behov for flere mannskaper, forklarer Eriksson.

– Erna får gratisbillett!

Daniel Eriksson og Koster Marin var ferdige med forberedelsene til 2020-sesongen da pandemien slo til 12. mars i fjor. Siden har Sagasund ligget til kai i Bohuslän-byen.

– Du uttalte til Demokraten på vårparten i fjor at du håpet på en telefon fra Erna Solberg. Har hun ringt deg så langt?

– Nei, det har hun ikke. Men vi venter fortsatt i spenning på telefonen hvor hun gir oss grønt lys. Ringer Erna, så skal jeg love at hun får en gratisbillett av oss! Hun må jo se den vakre overfarten til nabolandet, ler Eriksson hjertelig.




Mer fra Dagsavisen