Nyheter

LO-leder opprørt over situasjonen ved Frevar

– Det kan ikke være sånn at ledelsesfolket ved Frevar får flere titusener i lønnspåslag mens guttene og jentene på gølvet, som bidrar minst like mye til verdiskapningen, ikke får ei krone.

Det sier en indignert LO-leder Vidar Schei etter å ha sett Dagsavisen Demokratens oppslag tirsdag om det tilspissede forholdet ved Frevar, der de tillitsvalgte mener lønnsgapet er en hovedgrunn til misnøyen ved arbeidsplassen.

– En trend i arbeidslivet

– Min oppfatning er at lederne har grabbet til seg alt mens de ansatte sitter igjen med smuler eller ingenting. Jeg kjente jeg ble døds-provosert av å se dette oppslaget, sier Schei og utdyper:

– Dette er blitt en trend i arbeidslivet, ikke minst i privat sektor. Toppene skal ha og ha, mens de som jobber på gølvet helst skal få minst mulig. Men det som gjør denne saken ekstra ille er at Frevar er en kommunal bedrift som går så det griner. Hvert år leverer Frevar flerfoldige millioner kroner til Fredrikstad kommune slik at kommunen kan opprettholde et best mulig tjenestetilbud. Så ser vi at toppene stikker av gårde med hele lønnsøkningen mens guttane og jentene på gulvet ikke får ei krone. Er det bare sjefene som bidrar til verdiskapningen? Nei. Det har de ansatte sørget for i minst like stor grad. Så det som skjer på Frevar nå er helt forkastelig, sier den lokale LO-lederen opprørt.

– De fire fagforeningslederne ved Frevar hevder det ikke har vært ført reelle lønnsforhandlinger. Hva mener du om det?

– Selvsagt har de helt rett i det. Å komme med et null-tilbud til fagforeningene mens folka på toppen skal få økt lønna nærmest inn i himmelen er definitivt ingen reell lønnsforhandling. Så her støtter jeg de tillitsvalgte fullt ut.

Vil møte de tillitsvalgte

Overfor Demokraten medgir Vidar Schei at han ikke har hørt et eneste ord verken om de havarerte lønnsforhandlingene eller om den dårlige stemningen som visstnok rår ved Frevar. Nå tar han gjerne en prat med de tillitsvalgte.

– Om to av de fire forbunda der ute ikke hører til i LO-familien, så møter jeg dem gjerne likevel. Jeg mener denne saken er så alvorlig at alle gode krefter må trå til for å få skapt mer rettferdighet for de ansatte. Det er jo blitt slik i samfunnet at gapet mellom de vanlige lønnsmottakerne og bedriftstoppene bare øker og øker. Ikke desto mindre så synes jeg tilfellet Frevar er helt ekstraordinært. Vi skal ikke ha det sånn i arbeidslivet, fastholder Vidar Schei.

Følg Demokraten på Facebook og Instagram!

Mer fra Dagsavisen