Nyheter

Mange planlegger bilferie i Norge i sommer

I alt 34 prosent planlegger bilferie i Norge i sommer, ifølge en undersøkelse. Særlig unge voksne vil ta bilen fatt. Mest populært er hytteferie.

Mange unge legger ut på bilferie i sommer. Også hytta er et populært reisemål for ferien, ifølge en undersøkelse fra Norstat. Foto: Erlend Aas / NTB

Til sammen 42 prosent i aldersgruppen 18 til 29 år planlegger i år norgesferie med bil, ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for NAF.

En aktiv ferie med fotturer og naturopplevelser er også populært blant de yngre. Her svarer 47 prosent at de skal på denne typen ferie i år.

Mange har dessuten oppdaget nye reisemål i Norge under pandemien.

– Erstatter Syden med Norge

Totalt 37 prosent har vært på nye reisemål i Norge i perioden mai 2020 til mai 2021, og andelen er høyest blant de yngste.

I alt 43 prosent i aldersgruppene 18–29 og 30–39 år har vært på nye feriemål i Norge siste år, ifølge undersøkelsen.

– De unge som før har søkt mot Interrail eller sydenferie-minner, har gjennom koronatiden funnet erstatninger i Norge. Det er hyggelig at en ny generasjon får sett mer av landet vårt og oppdager friheten en bilferie gir, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF.

De eldste dropper campingplassen

Enda flere skal på hyttetur til egen eller leid hytte.

Det gjelder særlig dem i aldersgruppen 40–49 år, hvor 58 prosent skal på denne typen ferie. Til sammen halvparten av de spurte skal på hytteferie.

Relativt få skal feriere på campingplasser. Færrest, kun 7 prosent, er det blant dem som er 60 år og eldre, mens flest, 16 prosent, velger campingferie blant 40-åringene.

Undersøkelsen er utført i perioden 20.–27. mai. Til sammen 1.001 personer har besvart undersøkelsen.

(©NTB)