Nyheter

Stolt FFK-trener etter aksjonen for Mental Helse Ungdom

Unge fotballspillere løp inn penger til helsearbeid for unge: – De har vært med på å sette fokus på en viktig sak.

Fredag avsluttes FFKs innsamling til arbeid for barn og unges psykiske helse, etter blant annet et godt synlig aksjonsløp av klubbens ungdomsavdeling 22. mai.

– Jeg synes innsatsen i løpet kjennetegner alt det fine som skjer i hele klubben om dagen, hvor vi alle drar framoverlent i samme retning, sier juniortrener Thomas Johnsen.

Han sikter blant annet til det gode sportslige arbeidet som gjøres i ungdomsavdelingen og selvfølgelig måten A-laget har jobbet for å få den perfekte sesongåpningen med fire strake seire og tabelltopp.

Vi hadde jo håpet på minst det dobbelte.

—  Thomas Johnsen, juniortrener i FFK

Men akkurat nå er Johnsen kanskje mest stolt over jobben som ble gjort med å samle inn penger til organisasjonen Mental Helse Ungdom. Over 100 spillere og trenere fra alle lagene i FFKs ungdomsavdeling var i aksjon lørdag for to uker siden, i løpet som gikk elvelangs mellom Fredrikstad stadion, sentrum og Kråkerøybrua.

Se bildegalleri her:

I ukene før og etter løpet har enda flere vært i sving for å synliggjøre kampanjen.

– Det har vært en fantastisk innsats fra alle ungdommene våre og fra alle som har bidratt, og jeg er veldig stolt av dem. De har vært med på å sette fokus på en viktig sak, påpeker Johnsen.

Litt skuffet

Innsamlingsaksjonen har vært åpen i fire uker, og resultatet bare 12 timer før den stenger er 49.232 kroner, som går uavkortet til Mental Helse Ungdom. 178 privatpersoner og bedrifter er givere. Akkurat resultatet skulle Johnsen ønske at var en del bedre.

– Det er litt skuffende at ikke enda flere, i en by med 80.000 innbyggere, hiver seg på og støtter en sak som angår folk flest. Vi hadde jo håpet på minst det dobbelte. Men det blir uansett veldig kult å levere over det vi har klart til Mental Helse Ungdom, selv om Nerdelandslaget sopet inn over en million kroner på to døgn, sier Johnsen.

Nerdelandslaget er gaming-podkasten til Stian Blipp og Andreas Hedemann, som samlet inn det respektable beløpet i løpet av en 50 timers sending der flere kjendiser var innom.

– Men vi er trygge på at også 50.000 kroner kan brukes til noe, og er glade for det, fortsetter Johnsen.

– Kommer veldig godt med

FFK gikk bort ifra den opprinnelige planen om at spillerne skulle skaffe sponsorbeløp for hver runde de løp, da de på grunn av pandemien og treningsbelastning satte to runder som et øvre tak.

– Flere valgte likevel å løpe to runder, selv om sponsoravtalene var faste beløp, og juniorspillerne var friske underveis da de oppsøkte tilskuere med en QR-kode som ga oss noen kjappe, ekstra bidrag. G14-laget vårt spilte kamp en time etter løpet, påpeker Johnsen for å illustrere innsatsviljen.

Kommunikasjons- og innsamlingssjef Line Toft i Mental Helse Ungdom forsikrer om at det ikke er noen grunn til å henge med hodet over at aksjonen ikke resulterte i enda mer.

– Nei, 50.000 kroner kommer veldig godt med, her snus det på hver krone. Beløpet dekker for eksempel to måneder med åpen hjelpechat, hvor det er lett for ungdom å ta kontakt. Vi skal ta en prat med FFK i etterkant angående mulig øremerking av pengene. Kanskje er det en liten del av arbeidet vi gjør som de brenner ekstra mye for. Hvis ikke, brukes pengene der vi mener det brenner mest, forteller Toft.

---

Mental Helse Ungdom

• Medlemsbasert interesseorganisasjon for barn og unge opp til 36 år.

• Jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud under verdiene mot, åpenhet og likeverd.

• Har som mål at alle barn og unge i Norge skal ha en best mulig psykisk helse.

---

Mer fra Dagsavisen