Nyheter

100 deltok i digitalt tog

– Å invitere folk til å gå i tog bak en plakat på nettet gir naturligvis ikke den samme responsen som under et realt demonstrasjonstog i gatene.

Det konstaterer 1.mai-komitélederen Grethe Berntsen etter andre året på rad med alternativ markering av arbeidernes frihetsdag.

– En opptelling viser at vi hadde rundt 100 deltakere som hadde stilt seg opp bak de ulike fagforbunds-fanene vi hadde lagt ut på nettet. Under en ordinær 1. mai-markering kan vi ha 5-600 mennesker i toget og i tillegg en masse mennesker som ser toget fra fortauene. Men 100 deltakere på nett er mye bedre enn ingen som deltar, sier en tilfreds Berntsen til Demokraten.

– Var det flere digitale deltakere i år enn i fjor?

– Det er det faktisk litt vanskelig å svare på ettersom de som var med i «toget» i fjor deltok ikke bare i Fredrikstad, men også i flere andre byer samtidig. Publiseringssystemet i 2020 var ikke likt systemet som ble brukt i år. Men om ikke det var så veldig mange som gikk bak de digitale plakatene, så fikk vi nokså mange meldinger fra folk som hadde sett arrangementet ved Litteraturhuset hvor tidligere LO-leder Yngve Hågensen ble intervjuet av Jens Olav Simensen. Hågensen er fremdeles en populær kar. Det kan vi enes om, smiler Berntsen, som i likhet med resten av 1. mai-komiteen håper at 2022 blir året hvor både korpsene er å se i gatene og at de rødgrønne partiene igjen fyller regjeringskontorene.

– Neste år er vi tilbake! Helt sikkert! uttaler en engasjert Grethe Berntsen.