Nyheter

Ungdomspartier vil ha studenter fram i vaksinekøen

Flere politiske ungdomspartier vil ha studenter fram i vaksinekøen før neste studieår starter i august.

Mange av de yngste studentene håper de er ferdig vaksinert når fadderuken begynner.

Unge Høyre-leder Ola Svennebye er blant dem som mener unge har ofret mye under pandemien og ber regjeringen vurdere vaksinerekkefølgen, skriver NRK

– Unge har jo ikke isolert seg selv og fulgt smittevernregler eller avlyst fester, bursdager eller fadderuker for egen del, sier Svenneby til NRK.

Hans oppfatning deles av lederen i Sosialistisk Ungdom, Synnøve Kronen Snyen, som mener det ikke bør være en automatikk i at unge må vente lengst på vaksine.

– Jeg forventer at FHI og regjeringen gjør en grundig vurdering av om ungdom bør vaksineres før friske voksne, sier Snyen.

Folkehelseinstituttet ser på hvilken effekt det vil ha dersom en endrer rekkefølgen og vaksinerer unge først, sier smitteverndirektør Geir Bukholm.

– Jeg tror kanskje ikke vi ser på studenter som studentgruppe, men vi ser helt klart på den aldersgruppen og hvilken effekt det kan ha. I tillegg til det, ser vi nok på utdanningsinstitusjonene spesielt for å se om det er viktig at vi gjør egne tiltak i forhold til prioriteringen av dem, sier Bukholm.