Nyheter

Skal styre både Ap-gruppa i bystyret og planutvalget

Ordfører Jon-Ivar Nygårds (Ap) overgang til rikspolitikken resulterer i en ikke helt ubetydelig omrokkering i kommunens politiske elite, og med det blir Victor Kristiansen byens mektigste politiker.

Han er allerede pekt ut som Aps nye gruppeleder, Victor Kristiansen. Nå er det klart at 48-åringen også overtar planutvalgsleder-jobben etter Atle Ottesen ved høstens valg. Opptil flere folkevalgte må skifte taburetter som følge av ordførerens opprykk til Stortinget.

De to mektigste vervene

– Jeg kan bekrefte at representantskapet i partiet har valgt meg som ny leder av planutvalget. Den nåværende lederen Atle Ottesen – som også er partiets gruppeleder i bystyret – blir som kjent varaordfører. Det betyr at jeg fra i høst overtar begge funksjonene som Ottesen har i dag, forklarer Kristiansen.

Som leder av den største partigruppa i bystyret, og det desidert tyngste og mest omtalte hovedutvalget, seiler Kristiansen opp i rollen som kommunens mektigste politiker – en status Atle Ottesen har hatt siden han senhøstes 2019 ble planutvalgsleder etter Rune Fredriksen som fra samme tid ble heltidspolitiker i Viken.

– Mange der ute mener ting tar for lang tid

– Frps Arvid Vestvik hadde forenkling av byggesaksbehandlingen som sitt viktigste løfte da han ble planutvalgsleder i 2007; har du også en programerklæring til folket?

– Nå har det skjedd mye med plan- og bygningsloven nasjonalt siden Vestvik styrte. For privatpersoner som vil oppføre enkle tiltak under 50 kvadratmeter møtes byggherren i dag med et langt enklere regelverk enn på den tida. Nå kan du føre opp små bygg uten en masse søknader så sant naboene ikke har innvendinger og tiltaket ditt ikke strider med gjeldende reguleringsplaner. Men ja, jeg er som Vestvik opptatt av at det skal være lett å få lov når forholdene ligger til rette for det. Ellers ønsker jeg for innbyggernes del at saksbehandlingen skal gå så raskt som mulig. Jeg vil derfor se nærmere på om det er noe vi kan gjøre med ventetida. Det er jo mange der ute som mener ting tar for lang tid, påpeker Kristiansen.

– Og vil du ha raskere saksbehandling så kan det bety at administrasjonen ber deg om flere ansatte?

– Det er ikke umulig. Men det må i tilfelle bli en sak jeg må drøfte med de andre gruppelederne, forklarer den kommende «bygningsråds-sjefen».

Cicignon Park under oppbygging.

– Hva tenker du om Cicignon Park, mest omtalte byggeprosjektet i Fredrikstad på mange år, hvor eieren Kan Cao har gitt kommunens administrasjon mye kritikk for blant annet sen saksbehandling?

– Jeg kan ikke si annet nå enn at jeg vil fortsette det gode arbeidet i planutvalget med å finne de beste løsningene. Jeg registrerer at det bygges for fullt der borte nå, det er jo i seg selv veldig bra. Uansett er det selvfølgelig viktig for både omgivelsene, byen og de som bygger at prosjektet kommer til en ende og blir ferdig, understreker Kristiansen bestemt.

Krå Simonsen blir oppvekstutvalgsleder

Victor Kristiansen har siden 2019 vært en markant leder av oppvekstutvalget. Det lokale departementet for barnehager og skoler får fra høstens skifte Malin Krå Simonsen som sin nye leder. Krå Simonsen, som i dag er leder av kommunens personal-organ administrasjonsutvalget, erstattes i sin tur av Hilde Sandmæl.

Malin Krå Simonsen, Fredrikstad Arbeiderparti









Mer fra Dagsavisen