Nyheter

Tre av fire får igjen på skatten i år

Rundt 2,7 millioner skattytere får igjen til sammen 32,4 milliarder kroner i år. Det er fasiten når alle har fått skattemeldingen sin.

Mange betalte litt for mye på skatten i fjor, ifølge Skatteetaten. De som har gjort det, kommer til få tilbake i gjennomsnitt 12.000 kroner hver, viser fasiten når alle skattemeldingene nå er sendt ut til alle rundt 5 millioner skattytere.

Samtidig viser de foreløpige tallene at hver fjerde skattyter betalte inn for lite skatt i fjor. Én million personer får restskatt på til sammen 24,3 milliarder kroner, ifølge Skatteetatens foreløpige tall. Det er rundt 180.000 flere personer med restskatt enn i fjor.

Pengene kommer snart

Skatteoppgjøret kan komme mellom slutten av mars og slutten av oktober, men skattedirektør Nina Schanke Funnemark forteller at de fleste lønnstakere og pensjonister vil få skatteoppgjøret sitt i april, mai eller juni.

– Leverer du og eventuell ektefelle den nye skattemeldingen på skatteetaten.no, kan du få skatteoppgjøret med penger på konto innen et par uker etter at du har sendt den inn, sier hun.

Skatteetaten oppfordrer alle om å gå nøye gjennom tallene og kontrollere at de forhåndsutfylte opplysningene er korrekte.

Fristen nærmer seg

– Dersom du ikke leverer skattemeldingen, men lar den blir levert automatisk ved fristen, får du skatteoppgjøret tidligst i juni. Får du skattemeldingen din på papir og benytter deg av leveringsfritak, kommer skatteoppgjøret i august, forklarer Funnemark.

Frist for innlevering av skattemeldingen er 30. april for lønnstakere og pensjonister, og 31. mai for næringsdrivende. Næringsdrivende må levere skattemeldingen elektronisk.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen