Nyheter

Tyveri- og innbruddstiltalt kvinne skal ha truet politimann med kniv

Anklagene mot Fredrikstad-kvinnen i 50-årene er mange, og dreier seg blant annet om flere innbrudd, grovt tyveri, hærverk og vold og trusler mot politifolk.

Kvinnen skal i midten av oktober 2019 ha brutt seg inn i en kommunal bolig i Fredrikstad, hvor hun i tillegg er tiltalt for å ha begått skadeverk på inventar. Hun skal blant annet ha fjernet skapdører i et av rommene, revet ned en taklampe og tatt bort lokket på varmepumpa i boligen.

I boligen tilhørende Fredrikstad kommune skal hun ha blitt pågrepet med fem gram hasj i bukselomma og tre gram amfetamin i sekken sin. Hun er derfor også tiltalt for oppbevaring av narkotika.

Les også: Mann tiltalt for knivran og vold skal ha gravd hull i celleveggen

Innbrudd og tyverier

Tre uker tidligere skal samme kvinne ha begått grovt tyveri, da hun ifølge tiltalebeslutningen mot henne brøt seg inn i kjelleren til et bolighus og stjal en rørleggertang, vaskepulver og en sykkellykt. Tyveriet regnes som grovt fordi hun tok seg inn i en bolig hun ikke hadde adgang til.

Når saken mot kvinnen skal opp i Fredrikstad tingrett i februar, må hun forsvare seg mot dette og flere andre anklager.

Fått med deg denne? Tidligere rusmisbruker mener reformen vil skape kjøpepress og flere narkoselgere (+)

I slutten av oktober samme år skal hun ha stjålet fra garasjen og boden til et bolighus i Onsøy, hvor hun skal ha fått med seg gjenstander til en samlet verdi på rundt 30.000 kroner, eller medvirket til det: To sykler, en høytrykkspyler, kompressor, sag, slipemaskin, verktøykasse, fiskeutstyr, en jakke og et overvåkingskamera.

Samme dag skal hun ha stjålet en varebil fra en bilforhandler og kjørt denne uten gyldig førerkort.

En uke før jul samme år skal hun ha stjålet diverse klær, bagger og en Mac fra et lager i Onsøy. Og i løpet av 2020 er kvinnen tiltalt for en rekke butikktyverier, for det meste gjenstander med lav verdi.

Les også: Fredrikstad-mann skal ha samlet tusenvis av barneovergrepsfiler på ett år

– Truet politimann med kniv

Den samme kvinnen skal flere ganger ha brukt vold eller trusler til å motarbeide politifolk. Høsten 2019 er hun anklaget for å ha sparket etter en politistudent da hun ble pågrepet, før hun skal ha sparket en annen betjent flere ganger i leggen mens hun ropte at politikvinnen og en kollega skulle «få seg en på trynet» og kalte dem ved skjellsord.

Få dager senere, mens en politibetjent holdt vakt utenfor et hus som ble ransket, skal hun ha truet politimannen ved å gå mot ham med en kniv i hånden mens hun lagde lyder, til tross for at han flere ganger ba henne slippe kniven.

Portrett: Krimforfatter Jan-Erik Fjell: Best når han gidder (+)

I februar 2020 ble kvinnen fraktet til arresten etter å ha blitt pågrepet for butikktyverier i Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg. På vei til arresten skal hun ha sagt det som ble oppfattet som trusler mot en politibetjent:

«Dø, din jævel» og «skal jeg nikke deg ned?».

Senere, på vei inn i arresten, skal hun flere ganger ha truet en arrestforvarer ved blant å si at hun skulle «sende bolere på dere, som skal drepe dere».

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.

Nyeste fra Dagsavisen.no: