Nyheter

– Vi føler oss veldig satt pris på

Sara Johannessen Meek (34) ønsket å gi julegave til 5.000 helsearbeidere. Med hjelp av giverglade innbyggere, klarte hun det på seks dager.

Bilde 1 av 6

– Har dere traller?

– Hvilken avdeling er dere fra?

– Husk på metær'n!

Det summer og koker koronavennlig med folk i en gang på Sykehuset i Østfold. Det er lille julaften. Mange av oss skal hjem etter endt arbeidsdag og gjøre de siste forberedelsene til den store dagen. For andre blir det å forberede seg på en jobbhelg på sykehuset. Koronaåret har forandret på mye, men ikke akkurat det.

Mange glade og spente helsearbeidere stod i kø for å få julegaver til sin avdeling.

Flere glade og spente helsearbeidere stod i kø for å hente juleoverraskelsene til sin avdeling. Foto: Finn Rune Christiansen

– Tusen takk, så utrolig flott da, stråler en sykepleier.

Hun har akkurat fått fylt tralla si med klementiner, nøtter og en bamsekake som hun skal ta med tilbake til avdelingen sin.

– God jul, sier en travel og munter Sara Johannessen Meek.

Les også: Julehyllest til «englene i hvitt»

Hun har tatt med familien sin for å dele ut gavene hun har kjøpt for de over 110.000 kronene et halvt tusen mennesker har gitt, til dem som har stått i front under pandemien.

17. desember startet Johannessen Meek en innsamlingsaksjon via "Spleis" til de ansatte på Sykehuset i Østfold, Helsehuset og Koronasenteret. Seks dager, 110.508 innsamlede kroner og en del timer til organisering senere kan hun overrekke gaven.

Julestemning: – Jeg er veldig glad i jula, og begynner og nisse tidlig, sier Merete Johannessen. Hun er seksjonsleder for Gastroentorologi ved Kalnes.

Ekstra julestemning: - Jeg er veldig glad i jula, og begynner å nisse tidlig, sier Merete Johannessen, seksjonsleder for Gastroenterologi. Foto: Finn Rune Christiansen

Føler seg verdsatt

Representanter fra hver avdeling står i kø for å hente gavene. Og alle får, om de er fra renhold, gastro eller ambulanse.

– Hvem er neste?

Mette Lindén, Malin Pederen og Maria Hagen har tatt turen fra brystdiagnostisk avdeling. De har ingen tralle, men sammen klarer de tre kvinnene å få med seg både en, to og tre esker.

Maria Hagen, Malin Pedersen og Mette Lindén fra brystdiagnostisk avdeling føler seg verdsatt.

Maria Hagen, Malin Pedersen og Mette Lindén fra brystdiagnostisk avdeling er takknemlige. Foto: Finn Rune Christiansen

– Vi er helt overvelda, det er bare helt utrolig, sier Lindén glad.

– Hvordan føles det at så mange ønsker å gi dere en ekstra julegave i år?

– Vi føler oss veldig satt pris på, sier Hagen.

Les også: Den svarteste natta

Fortjener en ekstra takk

Da Demokraten tidligere i julen intervjuet Johannessen Meek, hadde hun samlet inn rundt 13 000 kroner, og var egentlig godt fornøyd med det.

– Jeg tenkte at med 13 000 kunne alle få kake, og var strålende fornøyd. Men så tok det jo bare helt av. Det er en takk fra de hjertene som står bak det her, alle 555 giverne. Og sponsorene selvsagt, de synes det var en super idé. Det er en blanding av kjærlighet, dugnad og "ille bra", sier hun.

Familien Johannessen Meek har jobbet iherdig de siste dagene for å gavekabalen til å gå opp.

Familien Johannessen Meek har jobbet iherdig for å få gavekabalen til å gå opp. Foto: Finn Rune Christiansen

Johannessen Meek har selv mange familimedlemmer som jobber innen helse, og vet at det har vært et krevende år for dem.

– Egentlig skulle de fått en klem hele gjengen – alle som jobber på sykehuset, helsehuset og koronasenteret – men det går jo ikke. Derfor tenkte jeg at jeg måtte prøve å få til en ordentlig fin førjulsgave fra alle oss til dem, svarte hun da Demokraten spurte hvorfor hun startet Spleisen.

Hun er klar på hvorfor helsearbeiderne fortjener en ekstra takk:

– Selv om vi er en dugnadsnasjon og alle har stått på, er det helsearbeiderne som står midt i det. De sprer så mye trygghet og er i frontlinja, mens vi andre kan gjemme oss på hjemmekontor eller handle i en fei, med antibac og hansker.

Sara Johannessens datter Amalie har tegnet et bilde som gis til hver avdeling. Trykkern AS på Kråkerøy hjalp dem med å trykke opp tegningen i flere eksemplarer.

Tusen takk: Johannessen Meeks datter Amalie har tegnet en gave som deles ut til hver avdeling. Foto: Finn Rune Christiansen

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen