Nyheter

Rekordomsetning for Lunds hagesenter i Torsnes

I et usikkert korona-år løftet innehaver Anne Marie Berg omsetningen med 2 millioner kroner.

Bilde 1 av 5

I april var Berg usikker på hvordan koronapandemien kom til å slå ut for hagesenteret.  Sesongarbeidere måtte vente før de fikk kontrakt, og Anne Marie valgte å se an hele situasjonen til etter påske.

– Jeg håper alt går som planlagt og at jeg snart kan ansette sesongarbeidere og ekstrahjelper, sa hun til Demokraten.

Fra 4 til 6 millioner

Nå har Berg fasiten hånda.

– Året har gått over all forventning i vår bransje. Omsetningen de siste årene har lagt på ca. 4 millioner kroner netto. Målet har vært å runde 6 millioner kroner. Dette for å skaffe oss et større handlingsrom til å gjøre investeringer m.m. Jeg hadde forventet at det kom til å ta noen år, men i dette spesielle året gikk det raskere, smiler hagesentereier Berg fornøyd.

– For kort tid siden passerte vi målet om 6 millioner i omsetning.

Les også: – Sesongen har startet bra for oss, nå er det slutt på korte arbeidsdager (+) 

(Saken fortsetter under bildet) 

Betaling med Vipps, jevnlig rengjøring av bankterminal og kontaktflater - i tillegg til mulighet for bestilling og hjemkjøring - er tiltak som har gjort at kundene har følt seg ivaretatt og trygge i hagesenteret.

Betaling med Vipps, jevnlig rengjøring av bankterminal og kontaktflater - i tillegg til mulighet for bestilling og hjemkjøring – er tiltak som har gjort at kundene har følt seg ivaretatt og trygge i hagesenteret. Foto: Tommy Skauen 

Satser på helårsbutikk

Med god omsetning i hagesenterets tre toppmåneder, våknet håpet om et år med rekordomsetning hos Anne Marie Berg.

– I april, mai og juni hadde vi ca. 100 prosent omsetningsøkning, folk har brukt mye penger på hage i år. Det har nok kommet på bekostning av dyre ferier osv. Når vi så tallene i mai måned, bestemte vi oss for at vi skulle satse på helårsdrift med blomsterbutikk. Med en slik omsetning og god inntjening på våren, vil vi ha råd til å holde noen ansatte hele året, sier Berg, og legger til:

– I januar og februar regner vi ikke med å tjene penger, men det er det vel ikke så mange andre som gjør heller. Vi har en del forberedende oppgaver for våren, og det er viktig å kunne beholde dyktige ansatte.

(Saken fortsetter under bildet) 

Med bakgrunn i årets foreløpige regnskapstall velger Anne Marie Berg å satse på helårsdrift av blomsterbutikk i Torsnes.

Med bakgrunn i årets foreløpige regnskapstall velger Anne Marie Berg å satse på helårsdrift av blomsterbutikk i Torsnes. Foto: Tommy Skauen

Les også: – Når jeg var ung ønsket jeg ikke å overta virksomheten. Det endret seg etter hvert (+) 

Populære hageplanter

– Det er generelt planter til hagen som vi har solgt mest av under året. Noe som til tider har gjort det det krevende å skaffe nok. Hele markedet i Europa har opplevd det samme. Da blir det kamp om varene, forteller Anne Marie.

– Nå er det julestjerner og dekorasjoner som etterspørres?

– Vinterhalvåret har vanligvis ikke vært noe stort for oss, men i år har vi en markant økning i november og foreløpig i desember. Noe vi er veldig glade for. Det resulterer i at vi har litt flere ansatte på jobb før jul enn tidligere år.

Omsetningsrekord og kassasuksess – innehaver av hagesenteret i Torsnes er tydelig på at dette ikke er noe hun hadde klart alene.

– I fjor hadde vi alt for høye lønnskostnader og planlagte bruk av «sparekniven» i år. Men det slapp vi heldigvis. De ansatte har trått til og gjort en fantastisk jobb – slik at vi kom gjennom dette hektiske året på en god måte, avslutter Anne Marie Berg smilende.

Hageplanter ble årets storselger i Torsnes.

Hageplanter ble årets storselger i Torsnes. Foto: Tommy Skauen  

LUNDS HAGESENTER

Selskapsform: Enkeltpersonforetak

Innehaver: Anne Marie Berg

Hagesenteret ligger på en gård i Torsnes utenfor Gamlebyen i Fredrikstad. Opprinnelig produksjon på gården var kalkun og egg. Anne Maries far Ulf satte opp det første drivhuset i 1980 og satset på tilleggssalg av busker og planter. Men etter å ha utviklet allergi mot fjørfe ble fokuset hundre prosent på salg av planter. I 2007 tar datteren Anne Marie over drifta. Hun har videreført egenproduksjonen av sommerblomster.  

I sesongen satser Anne Marie på egenproduksjon av sommerblomster.

I sesongen satser Anne Marie på egenproduksjon av sommerblomster. Foto: Tommy Skauen

###

Foto: Tommy Skauen

Mer fra Dagsavisen