Nyheter

Organisasjoner skuffet over at fysisk aktivitet i skolen forsvinner

De fem organisasjonene som utgjør Alliansen for én time fysisk aktivitet hver dag i skolen, er skuffet over at tiltaket er nullet ut i statsbudsjettet.

– At regjeringen velger å fjerne vedtaket om en time fysisk aktivitet om dagen i skolen, kan bare bunne i mangel på kunnskap og forståelse for folkehelsearbeid. Det er trist at et så viktig virkemiddel fjernes, sier forbundsleder Gerty Lund i Fysioterapeutforbundet.

I 2017 vedtok Stortinget at alle elever i 1.–10. klasse skal ha én time med fysisk aktivitet om dagen. I årets statsbudsjett er denne planen skrinlagt.

Les også: Maktkampen om seksåringene (+)

Alliansen, som består av Nasjonalforeningen for folkehelsen, Kreftforeningen, Norges idrettsforbund, Norsk Fysioterapeutforbund og Den norske legeforening, er skuffet over at Kristelig Folkeparti ikke prioriterte tiltaket i budsjettforhandlingene.

– Med de andre drastiske tilbakeslagene for folkehelsen i dette statsbudsjettet ville det hatt betydning. Her har KrF sviktet folkehelsen, og løftet er avlyst, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.