Nyheter

Ungdommer tiltalt for grov vold mot gutt på gravlund

Tre Fredrikstad-ungdommer på 17, 16 og 15 år skal i fellesskap ha banket opp en gutt på Østre gravlund i Gamlebyen.

Tre ungdommer er tiltalt for å ha banket opp en gutt på eller ved Østre gravlund i Fredrikstad tidligere i høst. (Skjermdump: Google maps)

Det er tatt ut tiltale mot ungdommene.

Volden skal ha funnet sted en sen søndag ettermiddag tidlig i høst, da de tre unge tiltalte skal ha gått løs på fornærmede på Østre gravlund ved inngangen til Gamlebyen i Fredrikstad.

Les også: 16-åring tiltalt for ran av gutt ved idrettsplass

– Slått med belte

De skal ha sparket og slått offeret i magen og andre steder på kroppen. Slagene og sparkene skal ha gjentatt seg. Minst to ganger skal de også ha slått gutten i ansiktet med et belte.

De tre ungdommene må møte i Fredrikstad tingrett i slutten av januar med hver sin verge, da de er under myndighetsalder. Da vil ungdommene og fornærmede få muligheten til å forklare seg om foranledningen til hendelsen, som tiltalebeslutningen ikke sier noe om.

Les også: Partier enige om ni tiltak mot gjengkriminalitet

Maksstraff 6 år

Øvre strafferamme for grov vold er seks års fengsel, men de tre tiltaltes unge alder vil trolig gi dem en langt mildere straff enn som så hvis de blir dømt.

Retten skal ta stilling til konsekvensene av volden, om den har skjedd uten foranledning og har karakter av overfall, om den er begått mot en forsvarsløs person, har karakter av mishandling, er begått av flere i fellesskap og hvorvidt volden er utført ved bruk av særlig farlig redskap.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.