Nyheter

Henning Aall hevder at Kan Cao vil selge Cicignon Park

Kan Cao er lei motstanden han har møtt hos bygningsmyndighetene i Fredrikstad kommune, ifølge Henning Aall, som hevder å vite at Cao nå vil selge det omfattende, spektakulære prestisjeprosjektet på Cicignon.

Av Arne Børresen

– Ingen kommentar, er alt hva den profilerte eiendomsutvikleren selv svarer på om han nå er i ferd med å gi opp prosjektet på den tidligere sykehuseiendommen på Cicignon.

– 12 millioner på saksbehandling

Imidlertid kan tidligere MDG-gruppeleder og nå uavhengig bystyrepolitiker Henning Aall (bildet) fastslå hva Kan Cao har bestemt seg for:

(Saken fortsetter under bildet)

Henning Aall MDG

Foto: Emmeline Løken

– Han vil selge hele prosjektet. Han er gått lei all motstanden han har fått av bygningsmyndighetene i kommunen. Siden 2015 har han brukt opp hele 12 millioner kroner på byggesaksbehandlingen og er fortsatt ikke i mål, uttaler Aall, som over flere år har hatt tett kontakt med Kan Cao om blant annet den manglende framdriften.

Les også: – Tenn julelysene nå, sier lykkeforsker. – Jeg er i rute, smiler Kan Cao (+)

– Håndteringen av Kan Cao har vært under enhver kritikk. Han har absolutt ikke fått en mottakelse som fortjent. Det er brukt alt for mye tid, og kostnadene Kan Cao er blitt presentert for er blitt skyhøye, sier Aall og fortsetter:

– Denne kreative eiendomsutvikleren er jo dessuten mer en idealist enn en investor. Blant annet vil han i samarbeid med NMBU på Ås gjøre Cicigon-utbyggingen til et fantastisk økologiprosjekt. Det er ikke bare leiligheter og penger som gjelder – vel så viktig for Kan Cao har vært å skape et banebrytende miljøtiltak av dimensjoner. Men velviljen fra kommunen har altså vært minimal, sier Aall, som sist søndag hadde en samtale med Cao og fikk vite om hans ønske om å selge.

Henning Aall informerte tirsdag både planutvalgsleder Atle Ottesen (Ap) og ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) om Kan Caos beslutning.

Les også: Tidlig neste år er 62 leiligheter klare for salg i A-blokka på Cicignon

– Har heiet hele veien

– Hvis dette er riktig så synes jeg jo det er trist. Vi har heiet på Kan Cao hele veien og gitt ham all mulig støtte, sier Atle Ottesen til Demokraten.

– Hvordan henger det sammen med at det likevel tok mer enn fire år og 12 millioner kroner i saksbehandling for Kan Cao før den første bygningsarbeideren fikk sette sine ben i bygningene?

– Når jeg sier vi, så mener jeg politikerne. Vi har blant annet gitt dispensasjoner når det har vært nødvendig og ellers øvd et påtrykk for å få til fortgang. Men jeg kan være enig i at saksbehandlingen har tatt lang tid. Og det er beklagelig. Men så må vi også huske på at dette er et kjempestort prosjekt, poengterer Ottesen.

Les også: Eiendomsutvikler Kan Cao tente selv julestjerna på Cicignon første søndag i advent (+)

Handlet i 2015

Det var sommeren 2015 Kan Caos selskap NG Development kjøpte sykeshusbygningene på Cicignon for 140 millioner kroner. Sykehuset ble flyttet til Kalnes den påfølgende høsten.

Kan Cao lanserte kort tid etter kjøpet prosjektet sitt Cicignon Park, utarbeidet av det velrenomerte arkitektselskapet Niels Thorp i Oslo. Hovedtrekkene i planen var å bygge om sykehusblokkene fra henholdsvis 1956 og 1964 til leiligheter, rive den såkalte serviceblokka fra 1982 samt sykepleierblokkene fra 60-tallet og ellers transformere mye av de ledige arealene til parkanlegg.

Les også: Cicignon Park – verdens første (+)

Mer fra Dagsavisen