Nyheter

Ønsker et fjerde The Tall Ships' Races velkommen til byen

Etter et økonomisk vellykket arrangement i 2019, hvor det ble brukt mindre penger enn budsjettert, mener et enstemmig politikerkorps at skutefesten må gjentas i 2023.

Dermed ligger det an til at Fredrikstad for fjerde gang siden 2005 blir vertskommune for det prestisjetunge arrangementet, dersom Sail Training International (STI) finner en søknad fra «skutebyen» verdig.

– Er det noe vi kan her i Fredrikstad, så er det å lage gode Tall Ships-arrangementer, utbasunerte Aps gruppeleder Atle Ottesen, som dermed satte an tonen for formannskaps-kollegene torsdag.

Les også: Tall Ships Races skapte verdier for 68 mill. (+)

Viss Frp-tvil

Fremskrittspartiet, som flere ganger har ytret skepsis til at kommunen skal bruke et titalls millioner kroner på et arrangement som varer i tre dager, mener imidlertid også denne gangen at livreima må strammes inn.

– Jeg registrerer at det står igjen 1,9 millioner kroner på kontoen fra forrige gang. Da vil jeg komme med en henstilling om å begrense reisevirksomheten når det skal «lobbes» og markedsføres i utlandet for Fredrikstad som vertskapsby, oppfordret Frps Anita Nock i formannskapet.

– Disse pengene bør heller brukes på å gjøre arrangementet enda bedre, enn at de skal gå med til reising, la hun til.

Se bilder: Lørdagen på The Tall Ships' Races Fredrikstad 2019 (+)

– Møter på skjerm

Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) repliserte:

– Det bør jo ikke være nødvendig med så mye reising i det hele tatt. Folk kan møtes gjennom en skjerm på nettet. Det blir jo nå mer og mer vanlig, påpekte Nygård.

Fredrikstad er en av fem byer STI nå har tilbudt å være vertshavn etter søknad. De fire andre byene er Den Helder (Nederland), Hartlepool (England), Lerwick (Shetland) og Liverpool (England).

Perioden flåten eventuelt besøker Fredrikstad blir fra lørdag 15. til tirsdag 18. juli 2023.

Les også: Sjøspeiderne om The Tall Ships' Races-seilasen: – En fantastisk opplevelse (+)

Mer fra Dagsavisen