Nyheter

Marianne fra Gressvik kjemper for tredjeplassen på stortingslista

Nedre Glomma-regionen må ha en Høyre-representant på Stortinget, mener lokalpartiet i Fredrikstad. Nå heier de fram Marianne Klever Næss fra Gressvik.

– Vi er samstemte i at Marianne må få tredjeplassen etter Ingjerd Schou fra Indre Østfold og Tage Pettersen fra Moss, sier leder i Fredrikstad Høyre Eivind Leister til Demokraten.

Les også: Nå sikter Rødt-Hannah (28) mot Løvebakken (+)

Fersk som folkevalgt

Som Demokraten tidligere har skrevet ønsket ikke den mest framtredende Høyre-politikeren i Fredrikstad, gruppelederen og ordførerkandidaten ved siste kommunevalg, Truls Velgaard en karriere som rikspolitiker. Ei heller har noen av de andre av Høyres lokale formannskaps- og bystyrepolitikere kastet seg på i kampen om å få en stortingsplass.

– Høyre nominerer en kandidat som er uten politisk erfaring som folkevalgt; hva er bakgrunnen for det?

– Georg Apenes (som satt på Stortinget i tre perioder fra 1977 til 1989, journ. anm) var heller aldri en lokalpolitiker eller medlem av Fredrikstad bystyre. Han gjorde jo en fenomenal innsats likevel, bemerker Leister og understreker:

– Vi mener absolutt Marianne Klever Næss er en kandidat som er vel egnet og har de nødvendige kvalifikasjonene til å representere både Høyre og ikke minst befolkningen i nasjonalforsamlingen. Hun kjenner partiet svært godt, har et stort hjerte og kan i det hele tatt bli en markant politiker for oss alle, reklamerer Leister.

– Men Halden vil også ha tredjeplassen med sin Fredrik Holm?

– Det er korrekt. Men vi er som sagt opptatt av at det befolkningsrike Nedre Glomma-området er representert så langt opp som mulig på lista. Derfor er det gledelig at vi nå har fått nokså mange signaler fra andre kommunepartier om at Marianne er ønsket, opplyser Leister i forkant av det digitale nominasjonsmøtet i Østfold Høyre 25. november hvor i alt 123 delegater er invitert til å delta.

Les også: «Sammen for framtidas kommune»

###

– Jeg tror Østfold Høyre vil se det som viktig at Nedre Glomma er representert på Stortinget. Derfor har Marianne Klever absolutt gode sjanser, sier lederen av Fredrikstad Høyre, Eivind Leister. Foto: Arkiv/Høyre

Studentrådgiver ved HiØ

Selv føler Marianne Klever Næss, som til daglig er studentrådgiver ved HiØ, seg rustet til å gå på et rikspolitikerverv.

– Det er riktig at jeg aldri har vært folkevalgt. Men det betyr likevel ikke at jeg ikke kan noe om politikk, sier organisasjonsmennesket som mange i Fredrikstad forbinder med både Gressvik lokalsamfunn, St.Croix-huset, turistkontoret og i blant også som politisk leserbrevskribent for nettopp Fredrikstad Høyre.

Hun utdyper selv:

– Jeg har fra 2015 vært sekretær for bystyregruppa, jeg er arbeidsutvalgsmedlem i Viken Høyre hvor jeg jobber sammen med både statsråder og stortingsrepresentanter. Dessuten jobber jeg også med folkevalgtopplæring, smiler tobarnsmora, to-stebarnsmora og bonusbestemora lurt.

– Om du får en billett til Stortinget, hva vil ligge deg nærmest på hjertet?

– Jeg er, i kraft av jobben jeg har, opptatt av utdanning. Utdanning som en del av integreringsarbeidet ser jeg på som svært viktig. Dette er et område med store utfordringer hvor språklige barrierer stadig er sentralt. Sosialt entreprenørskap og næringsutvikling ligger også mitt hjerte nær, poengterer 57-åringen engasjert.

Les også: Byene vil ha Nygård, bygdene foretrekker Lauvås (+)

«Samlende lagspiller»

– Hvem er Marianne Klever Næss?

– Du, kan jeg sende over noen ord som min mann Knut skriver om meg? Da får dere et riktig svar siden han er den som kjenner meg best? insisterer Høyre-kandidaten.

Knut Næss avslører ikke stort om den private Marianne, men han er tydelig stolt av den kapasiteten ektefellen er på jobb:

«Hun er en samlende lagspiller og ledertype som liker seg godt i ulike lederroller; som møteleder, organisator, møtedeltaker og «medspiller». Hun er god til å lytte. Hun er en veldig god taler og foredragsholder. Gjennom sitt yrke har hun forøvrig omfattende undervisnings- og rådgivningserfaring. Marianne er allsidig og kunnskapsrik.»

Mer fra Dagsavisen