Nyheter

– Mange bruker fritiden til å rydde i naturen, mens noen idioter gir blanke f …

Søndagsturen i Gansrød skapte mer irritasjon enn glede for Terje Lindahl, kona og hunden Storm. Rett ved den populære turstien har noen dumpet et lass med brukte bildekk.

– Jeg blir rett og slett forbanna, sier Lindahl.

– Mange bruker fritiden til å rydde i naturen, mens noen idioter gir blanke f …

Fra parkeringsplassen i Gansrød går det en sti ned til den gamle badeplassen. I skråningen er det kastet flere brukte bildekk, forteller Terje Lindahl.

Les også: Funn ved Seut-elva forteller en grusom historie

Begriper det ikke

–  Innkjøringen har bom, men det hjelper jo lite når en bil enkelt kan passere på siden. For meg er det et paradoks at kommunen må sette opp skilt «Søppeltømming forbudt» – de fleste oppegående mennesker bør forstå at vi ikke skal kaste søppel i naturen.

– Jeg begriper heller ikke at noen oppfatter det som enklere å dumpe et lass med bildekk ute i naturen, enn å lempe dem av hos en dekkforhandler.

På Frevars nettside under: «Ofte stilte spørsmål», forklarer gjenvinningsstasjonen hvordan du kvitter deg med brukte dekk:

– Kan jeg levere dekk fra bil, moped, motorsykkel med og uten felg på FREVAR, og hva koster det?
Svar: Nei, kan ikke leveres på FREVAR. Dekk både med og uten felg kan leveres til Østfold gjenvinning. Dekk kan også leveres til leverandører av bildekk. Adkomst til Østfold gjenvinning går via FREVAR og ligger etter gjenvinningsstasjon. For levering av dekk uten felg er det gratis, med felg er prisen 35 kr pr. dekk inkl. mva.

Les også: Natur og industri i skjønn forening i Gansrødbukta (+) 

Nyeste fra Dagsavisen.no: