Nyheter

«Ikke ta tryggheten fra barna våre»

Forslaget om en såkalt flytting av vår lokale barnehage til Nabbetorp, blir for oss som en nedleggelse.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Ina Helgesen
på vegne av foreldregruppa i Torsnes barnehage

Det fineste jeg vet er når jeg skal levere barnet mitt i Torsnes barnehage, er denne roen som møter oss. Denne roen finner jeg også så fort jeg tar av inn til Torsnes. Hvilepulsen kommer. Det er en grunn til at mange av oss trives i et slikt miljø og har godt av å være her. Vi har alle våre forskjellige personligheter og preferanser, og det må være rom for oss som trenger roen bygda kan gi også.

På vegne av foreldregruppen i Torsnes barnehage, ønsker vi å si tydelig fra om at forslaget om en såkalt flytting av vår lokale barnehage til Nabbetorp, blir for oss som en nedleggelse. Torsnes er en liten bygd, med flotte turområder like utenfor døra. Barnehagen er ofte på tur i skogen og andre nærområder. En tur til Hekseskogen, et steinkast unna, for frilek og litt magi. Skoletoppen for den litt lengere gåturen, med flott grillhytte. Gåturer til lekeplassene i nærområdet og idrettsdag på Matta (altså klubbhuset).

Les også: Nekter å akseptere nedleggelse av Torsnes barnehage (+)

Våre skjulte naturperler av noen strender, sier vi ikke hvor ligger, før dere bor her. De trenger altså ikke å ta bussen for de store opplevelsene. Barns medvirkning er de gode på, kommer snøen en dag og alle barna vil ut og leke i den, så gjør de det. De står ikke ute i nysnøen og venter på bussen til en planlagt aktivitet.

Barnehagen er en del av vårt lokalmiljø, sammen med skolen, som ligger vegg i vegg. Det og deres samarbeid, er med på å gi mange barn en god og trygg overgang til skolen.  For i gymsalen er barna fra barnehagen ofte, en tur på biblioteket sammen med skoleelever er stor stas og for ikke å nevne når elevene kommer over til barnehagen og leser for dem (før covid-19).

Mange av oss har valgt barnehagen av den grunn at den hører til nærmiljøet vårt og den er ikke for stor. Med to avdelinger, som ofte samarbeider, skaper dette en trygghet for barna. De blir kjent på tvers, som gir gode muligheter for å utvikle trygge relasjoner i barnehagen. Trygghet er noe av det viktigste for små barn, ut fra en klar biologisk basis. De er avhengige av en trygg base for å kunne utforske verden gjennom leken og en trygg havn når følelsene blir vanskelig å håndtere. Sannsynligheten for en trygg tilknytning i barnehagen øker dersom barnegruppen er liten. Torsnes barnehage og deres faglig sterke og engasjerte personale er for mange små denne trygge basen. Det vil ikke være riktig å ta denne fra barna våre.

Debatt: «Det finnes barn som blir kjørt til Torsnes fordi foreldre ønsker spesielt å ha barna sine der»

###

Foto: Privat

Mer fra: Nyheter