Nyheter

Fant store mengder dopingmidler og beroligende tabletter i polsk varetaxi

Tolletaten beslagla også tre liter med kjemikalier, som nå er sendt til analyse. – Det kan tenkes at dette er stoffer som var ment for å produsere narkotika, sier seksjonssjefen ved Svinesund-tollen.

Torsdag 5. november ble en polskregistrert varebil tatt inn til kontroll etter å ha kommet inn i landet på grønn sone ved tollstasjonen ved Svinesund. I bilen satt en polsk mannlig sjåfør i slutten av 30-årene, og en passasjer, også dette en mann med polsk opprinnelse.

– Da de ble spurt hva de skulle her til lands, forklarte de at de var på vei fra Polen til Norge for å levere bagasje til forskjellige polske borgere rundt omkring. Det var rett og slett enda en av disse såkalte varetaxiene som vi stopper med jevne mellomrom, forklarer seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

Les også: Stanset polsk trailer med 17.279 liter øl

Ris på steroider

Tollerne på vakt bestemte seg for å ta en grundig manuell gjennomgang av innholdet i varebilen, og oppdaget raskt at den var fylt med blant annet diverse matvarer og vaskepulver.

– Da de sjekket noen esker med ris, så de at det lå flere brett med tabletter som var forsøkt skjult i rispakkene. Det var både beroligende stoffer og dopingmidler, noe var også prøvd gjemt blant vaskepulveret, opplyser Grandahl til Demokraten.

En opptelling viste at mennene hadde med seg til sammen 4.080 Rivotril-tabletter, et beroligende middel som står på narkotikalista i Norge. De hadde også med seg 34 dopingampuller som inneholdt veksthormoner og anabole steroider, samt 100 dopingtabletter og 2,6 kilo koffeinpulver.

Les også: Maddie snuste fram hasj og piller i busspassasjerens sjampoflasker

Ukjente kjemikalier

I tillegg ble det funnet flere flasker med til sammen tre liter kjemikalier, som Tolletaten foreløpig ikke er helt sikre på hva er.

– Det er videresendt til laboratoriet vårt for analyse, men i og med at det også ble funnet noen glass med batterisyre, kan det tenkes at dette er stoffer som var ment for å produsere narkotika, uttaler Grandahl.

Han karakteriserer dette som et ganske stort beslag, og både de ulovlige varene og de to polske mennene ble hentet av politiet, som etterforsker saken videre med tanke på å finne en passende straff for smuglingsforsøket.

Les også: Svenske prøvde seg, men tollerne lot seg ikke lure

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen