Nyheter

11 nye smittetilfeller i Fredrikstad

Kulturskolen i Fredrikstad og Gudeberg barne- og ungdomsskole rammet. – Situasjonen oppleves som omfattende og uavklart, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.

Det er registrert 11 nye smittetilfeller i Fredrikstad tirsdag. To av dem er smittet i utlandet, ni er nærkontakter hvorav seks er knyttet til utbruddet på Gudeberg barne- og ungdomsskole.

Totalt er det registrert 448 smittede i kommunen siden mars.

Smitteutbrudd på Kulturskolen

Én person med tilknytning til Kulturskolen i Fredrikstad har fått bekreftet koronasmitte mandag. Vedkommende er hjemhørende i en annen kommune, og er dermed ikke med i Fredrikstads statistikk.

18 personer ved kulturskolen har fått beskjed om å gå i karantene. Undervisningen på kulturskolen går som normalt med enkelte unntak. Der det er unntak blir foreldre og elever kontaktet direkte.

Gudeberg skole stengt ut uka

Det er de siste dagene registrert til sammen 12 smittetilfeller ved Gudeberg skole. Kommuneoverlegen har nå besluttet å stenge skolens 1.-10. trinn, samt SFO, ut uka.

– Situasjonen oppleves som omfattende og uavklart. Vi har derfor besluttet å stenge skolen til og med fredag 6. november. Dette for å sikre at det ikke skjer videre smitte på skolen og få rammet inn smitteutbruddet, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen til kommunens nettsider.

Det er i følge Fredriksstad Blad 278 elever og 33 lærere i karantene tirsdag kveld. De går på 2., 5., 8., 9. og 10. trinn.

– Det kan hende at flere allerede er smittet, og de er da smittsomme. Vi har derfor vurdert det som nødvendig å stenge skolen for en periode, forklarer Lund Danielsen til avisa.

– Vi vet foreløpig ikke hvor mange flere som er smittet. Men det er mange som potensielt kan ha blitt smitteutsatt og som derfor er i karantene, sier hun.

Kommuneoverlegen vurderer situasjonen fortløpende sammen med skolen, og stenging avsluttes så snart det anses forsvarlig.

Hold dere hjemme!

Kommunen oppfordrer alle lærere og elever på ungdomsskoletrinnet å teste seg, uavhengig av symptomer eller tegn til sykdom.

For øvrig bes alle som utvikler symptomer eller tegn til sykdom å kontakte koronasenteret for test.

Smittesituasjonen på Gudeberg har ført til at mange nå er i karantene. De dette gjelder får nærmere beskjed om at de skal være i karantene, og hva dette innebærer.

– Når man er i karantene skal man ikke treffe andre enn de man bor sammen med. Det forstår vi at er kjedelig. Nå er det likevel veldig viktig at alle, ikke bare de som er i karantene, begrenser hvor mange vi er sammen med, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.